Nem jellemző, hogy az embernek ideje volna minden nap többfogásos ebédetbvarázsolni a család asztalára. Gyors és ízletes, általában mindenkinek kedves megoldás, ha olyan leves kerül az asztalra, ami egytálételnek is megteszi, és gyorsan, egyszerűen elkészül.
W. Ungváry Renáta receptje
Hozzávalók családi adaghoz:
- 30 deka savanyú káposzta,
- 30 deka fejes káposzta,
- 30 dkg kelkáposzta,
- 5-10 szem kelbimbó,
- két nagyobb burgonya,
- étolaj,
- két közepes vöröshagyma,
- négy gerezd fokhagyma,
- őrölt koriander,
- őrölt kömény,
- három-négy babérlevél,
- majoránna,
- egy gallyacska rozmaring,
- só,
- 40 deka virsli,
- lángolt kolbász vagy debreceni,
- ízlés szerint joghurt vagy tejföl
Aprítsd fel a hagymát, pirítsd át az olajon, majd szórd bele a vékony csíkokra vágott káposztát, kelkáposztát, savanyú káposztát és a félbe vágott kelbimbókat. Szórj rá egy kávéskanálnyit az őrölt köményből, korianderből, egy evőkanálnyit a majorannából, és pirítsd pár percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, tedd bele a rozmaring gallyacskát és a babérleveleket, majd tedd bele a kockákra vágott burgonyát is. Amikor már majdnem puhára főtt a krumpli, szórd bele a karikákra vágott kolbászt vagy debrecenit és a péppé zúzott fokhagymákat. Sózd ízlés szerint. Forrald össze alaposan az ízeket, és már tálalhatod is. Illik hozzá a tejföl vagy joghurt.
Egy év körüli gyereknek már kínálhatod. Szoptató anyák is ehetik, az indoklást lásd ITT .
Megjelent a HelloBaby! magazin 2017. február-márciusi számában.