Ha a húsvéti sonka után valami könnyebb ételre vágynál, készítsd el ezt az ízletes répa-fasírtot!
Ki mondta, hogy a hamburger csak húspogácsával lehet finom? Az alábbiakban egy zöldségfasírt receptjét olvashatjátok, mely tökéletes alapja egy vegetáriánus hamburgernek, vagy ízletes feltét egy főzelékre.
Hozzávalók:
- 450 g csicseriborsó
- 1,5 csésze zabpehely
- fél csésze reszelt répa
- fél csésze apróra vágott lilahagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál bors
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
- egy fél citrom leve
Elkészítés:
Egy mixerben keverd össze a hozzávalókat. A masszából gyúrj golyókat, majd lapítsd ki őket. Kevés olíva olajon, serpenyőben süsd meg mindkét felét, míg szép piros színt kap. A hamburger zsemlébe ízlés szerint rakj zöldségeket: salátát, paradicsomot, lilahagymát, avokádót, tetszés szerinti mennyiségben, és az egészet öntsd nyakon a kedvenc szószoddal. Jó étvágyat!
https://www.instagram.com/p/Bvm4Nk0lRBI/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram