Az otthon készült ételeknek számos előnyük van. Úgy készítjük, ahogyan szeretnénk, így finomak, egészségesek és olcsóbbak is.
(az alapanyagok bevezetésétől függően akár 1 éves kor alatt is adható)
A receptet összeállította: Ambrus Éva, Manómenü
Hozzávalók
A tésztához 45 dkg liszt (durum és tönköly keveréke), 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál cukor, só ízlés szerint; a házi paradicsomszószhoz paradicsom, hagyma, fokhagyma és bazsalikom, további feltétként sajt, jó minőségű kézművessonka, többfajta paradicsom (sárga, piros, stb), póréhagyma, bazsalikom, kukorica
Elkészítés
Az élesztőt a langyos vízzel vízzel és a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez és az olajhoz,
majd kevés sót teszünk hozzá. Összedagasztjuk, majd 40 percen át kelni hagyjuk. Utána formára egyengetjük és 5 percre elősütjük 190 C°-os előmelegített sütőben. Utána ízlés szerint bármit tehetünk rá, például a felsorolt alapanyagokkal gazdagíthatjuk.
Tipp
A szélébe akár henger alakú mozzarellát is tudunk rejteni, így finom sajtos szélű pizzát készíthetünk.
Újabb 15 perces sütés után már fogyaszthatjuk is.
Ajánljuk még: