A bulgur nagyon egészséges és nem emeli meg a cukrod, lassan felszívódó étel. Te próbáltad már? Nekem sokkal finomabb, mint a rizs!
Nézzük is a hozzávalókat:
Az öntethez
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 125 ml kefir
- 10 levél bazsalikom (csíkokra vágva)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
A salátához
- 10 dkg bulgur
- 0.5 közepes fej lila hagyma (apróra vágva)
- 1 közepes db kápia paprika (apró kockákra vágva)
- 1 közepes db paradicsom (felkockázva)
- 5 dkg rukkola
- 0.5 kk só
- 3 dl víz
Elkészítés:
- A bulgurt egy tálban összekeverjük a ½ kiskanál sóval és 3 dl forrásban levő vízzel. Műanyag fóliával lefedve állni hagyjuk.
- Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni.
- Ha a bulgur felszívta az összes vizet, átkeverjük egy villával, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket.
- A rukkolát csak tálalás előtt keverjük bele, hogy ne fonnyadjon meg, majd öntsük le az öntettel, és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! 🙂