Olvasási idő: 2 perc
Ha kedvelitek a sütőben sült dolgokat, akkkor ez a töltött padlizsán befutó lesz! Egészséges, finom ebéd vegetáriánusok számára is!
Hozzávalók /4 főre:
- 4 db padlizsán (nagyobb, kb. 40-45 dekás)
- 40 dkg gomba
- 2 közepes db vöröshagyma
- 10 közepes db paradicsom
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajt (reszelve)
- 6 ek olívaolaj
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk, és hosszában félbevágjuk.
- A húsát egy hegyes kiskéssel bekockázzuk úgy, hogy ne vágjuk át a bőrét.
- Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, hogy ne égjen rá a tepsire a padlizsán leve. Az abált padlizsánokat rásorakoztatjuk vágott felükkel felfelé, kevés olívaolajjal beecseteljük a bekockázott húsát, és sütőben addig sütjük, míg megpuhul – ez kb. 50 perc 180 fokon.
- Közben előkészítjük a tölteléket: a paradicsomok bőrét lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük!
- A hagymát felvágjuk, üvegesre dinszteljük. Azután jöhet rá a gomba és a paradicsom, só, bors, és addig dinszteljük, míg megpuhul, a leve elfő.
- A padlizsánt hagyjuk hűlni, és ha már meg lehet fogni, egy kanállal vájjuk ki a kockás húsát. (A bőrére vigyázzunk, ne szakítsuk el.)
- A padlizsánkockákat adjuk a gombás töltelékhez, törjük rá a fokhagymát, és élénk lángon addig pirítsuk, míg minden leve elfő.
- A padlizsánok kivájt bőrébe – jó púposan – belekanalazzuk a tölteléket, alaposan megszórjuk reszelt sajttal, és a forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük 180 fokon. Hagyjuk alatta a sütőpapírt, mert kicsordogálhat a leve!
Ajánljuk még a témában: