Ha farsang, akkor fánk, ez nem is lehet kérdés. Azt viszont már sokszor nehéz megoldani, hogy legyen elég időnk a hagyományos szalagos fánk elkészítésére. Épp ezért léteznek alternatív megoldások is, mint például az alábbi mini fánk recept, mely amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy!
Hozzávalók:
- 2 púpos pohár liszt (kb. 2 dl)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt (esetleg tejföl)
- 2-3 kanál cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, majd kis gombócokat formálva forró olajba szaggatjuk. Addig süssük, míg minden oldala szép aranybarna lesz. Tálalni lehet önmagában is, de porcukorral, csokiszósszal, vagy lekvárral az igazi.
Forrás: Konyhasziget magazin (Nébih)