Ezek a vegán browniek nem csak finomak, hanem gluténmentesek is, ráadásul nincs bennük finomított cukor, tejtermék, szója és tojás sem!
Hozzávalók:
- 450 gramm főtt édesburgonya
- fél csésze juharszirup (tehetsz bele többet, ha nagyon édesszájú vagy)
- fél csésze cukormentes kakaópor
- egy csésze mandula tej
- kétharmad csésze őrölt mandula
- fél csésze gluténmentes liszt
- egy teáskanál vanília kivonat
- fél csésze mogyoró
Elkészítés:
Főzd meg az édesburgonyát, majd tedd félre, hogy kihűljön. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és bélelj ki egy kisebb brownie sütő tepsit sütőpapírral. Konyhai robotgép vagy turmix segítségével dolgozd össze a kihűlt édesburgonyát a többi hozzávalóval. A kapott masszát simítsd bele a tepsibe és nyomkodj bele mogyoródarabokat, illetve hagyd, hogy a tetejére is jusson. Süsd 175°C-on nagyjából 45 percig.
https://www.instagram.com/p/Bq5UlL7gWk6/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram