Egy sűrű, finom paradicsomleves, amelyben elrejtettünk még négyféle zöldséget… Ízletes és laktató leves kicsiknek és nagyoknak!
Hozzávalók
1 db közepes édesburgonya, ½ karalábé, 1 db kisebb cukkini vagy egy nagyobbnak a fele,
1 szál újhagyma vagy annak megfelelő mennyiségű póréhagyma (ízlés szerint), 2-3 friss bazsalikomlevél, 1-2 db aszalt paradicsom, 4 dl házi paradicsomlé, só és bors
Elkészítés
Az édesburgonyát, a cukkinit, a hagymát, a bazsalikomot és az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és megpároljuk, illetve 20 percre párolóturmixba tesszük. Ezután a párolt zöldségekhez hozzáöntjük a 4 dl házi paradicsomlét (attól függően lehet több vagy kevesebb, hogy milyen sűrű levest szeretnénk). Sóval, borssal ízesítjük és összeturmixoljuk.
Sajtos pirítóssal kínálva nemcsak finom, de laktató étel is.
Ajánljuk még a témában: