Hozzávalók személyenként:
Édes változat
- 5 dkg tehéntúró
- fél banán pépesítve
- a díszítéshez csoki reszelék,
- marcipánmassza, ibolya, citromfűlevél, mentalevél
Sós változat
- két darab készen kapható mini képviselőfánk tészta
- 5 dkg juhtúró
- egy evőkanál vajkrém
- egy evőkanálnyi apróra vágott zöldhagyma
- egy lereszelt retek
- retek, snidling, fűszerek a díszítéshez
Készítsd el kedved, ízlésed szerint! Egyszerűen csak össze kell keverni az összetevőket, félbevágni a kész fánkokat és megtölteni a masszával.
A díszítés így húsvét tájékán lehet nyuszis, virágos, zöld. Az ibolya például ehető és finom! A marcipánmasszából pici répákat készíthettek a gyerekkel a nyuszi tányérjára.
Gyerekek 10-12 hónapos kortól kaphatják.
Megjelent a HelloBaby! magazin 2015. április-májusi számában.
Oszd meg ha tetszett!