Gyorsan elkészül, melegen a legfinomabb
Hozzávalók: négy kisebbfajta felfújt formába: négy közepes, édes alma, 8-12 szem gesztenye, vaj, egy tojás, őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
Elkészítés: Vágd félbe a megmosott almákat, emeld ki a magházat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süsd puhára 200 fokon. Közben párold puhára egy kevés almalében a gesztenyét. Kanalazd ki a sült alma húsát, keverd össze a gesztenyével, a tojással és a fűszerekkel, majd botmixerrel turmixold finom krémmé. Kend be vajjal a cserép felfújtformákat, majd adagold bele a krémet úgy, hogy egy centire legyen az edény szélétől. Told 150 fokos sütőbe, azután süsd körülbelül fél óra hosszat.
Hozzátáplálás – különszámunk minden fontos kérdésre választ ad a hozzátáplálással kapcsolatban
Mit, mikor és hogyan? Miből tudhatjuk, hogy babánk készen áll a hozzátáplálásra? Milyen ételt mikor vezessünk be? Hogyan növelhetjük a szilárd táplálék mennyiségét? Milyen alapanyagokból készüljön a bébiétel? Milyen ételek, alapanyagok vannak tiltólistán, és meddig? Mit kell tudni a falatkás táplálásról, a BLW-ről? Melyek a leggyakoribb allergének és mik lehetnek az allergia jelei? Hogyan vezethetjük be babánk étrendjébe a tehéntejet, a tojást, a glutént? Mit tegyünk, ha a baba játszik az étellel? Mit tehetünk, ha válogatós a gyermekünk? Hogyan előzhetjük meg a félrenyelést? Meddig kapjon anyatejet a kicsi? +55 Recept!