Bizonyára hallottatok már az immunológiai ablakról. Ez a négy-hat hónapos kor közötti időszakban van, és azt jelenti, hogy az ekkor bevezetett allergénekre jó eséllyel nem lesz érzékeny/allergiás a babánk. Ráadásul könnyebben hozzászokik, ha anyatejes védelemben találkozik az adott anyagokkal.
A receptet összeállította: Ambrus Éva, a ManóMenü alapítója
Babakeksz – glutén bevezetéséhez
(6 hónapos kor felett adható)
Hozzávalók
6 evőkanál bármilyen gyümölcspüré, amit korábban már bevezettünk, 2 evőkanál zabpehely aprítva, 2 evőkanál durumliszt
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Szükség esetén a gyümölcspürével és a liszttel tudjuk javítani a kívánt állagig (akkor megfelelő, ha kanállal jól formázható). A felhasznált liszt és a kekszek darabszáma alapján ki lehet számítani a glutén mennyiségét. 175 C°-on körülbelül 20 perc alatt készül el.
Ajánljuk még a témában: