Az otthon készült finomságoknál nincs jobb: ha jó minőségű összetevőkkel dolgozunk, akkor a hagyományos édességek is sokkal értékesebbek lesznek.
Szerző: Ambrus Éva, ManóMenü
(1 éves kor felett ajánlott)
Hozzávalók
1/4 liter tej, 3 egész tojás, 2 evőkanál cukor,1 csipetnyi só, vanília (vagy bourbon vaníliás cukor), 250 g búzadara (a képen látható császármorzsa teljes kiőrlésű búzadarával készült; ez sokkal apróbb szemű, már-már lisztes állagú), egy kis kocka vaj a sütéshez
Elkészítés
A tejet a tojással, a sóval és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és a búzadarát, majd alaposan elkeverjük. 20 percig állni hagyjuk, hogy kicsit megszívja magát a búzadara.
Tapadásmentes serpenyőben egy kisebb kocka vajat felolvasztunk és beleöntjük a keveréket. Ha folyamatosan kevergetjük, akkor apróbb szemű lesz, ha hagyjuk egybesülni és utána vágjuk fel, akkor nagyobb darabos.
Ízlés szerint almaszósszal (párolt alma + fahéj + szegfűszeg, pürésítve) vagy párolt pürésített piros gyümölcsökkel, esetleg cukor- és tartósítószermentes házi lekvárral tálaljuk.
Ajánljuk még: