Egy könnyed, nyári, alakbarát fogásra vágysz? Ezzel a recepttel biztos nem lősz mellé. Se kenyeret, se krumplit, rizs köretet nem szükséges mellé adni, viszont akár egy kis salátával, vagy zöldség tapasszal feldobható.
Hozzávalók a halhoz:
- kb. 70 dkg halfilé
A panírhoz:
- tojás, liszt, zsemlemorzsa
- másfél teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál petrezselyem
A hal elkészítése:
A zsemlemorzsát keverjük össze a citromhéjjal és a petrezselyemmel, majd panírozzuk be a halfiléket a hagyományos módon. Tepsibe, sütőpapírra helyezve süssük kb. 15 percig (félidőben megforgatva) kb. 200 °C-on.
Hozzávalók a mártáshoz:
- 2 avokádó
- 1 csésze görög joghurt
- negyed csésze lime lé
- negyed csésze olíva olaj
- negyed csésze koriander
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Mártás elkészítése:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és kész is, tálalhatjuk!
Jó étvágyat hozzá!
https://www.instagram.com/p/BzPokeEHoTr/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram