Olvasási idő: < 1 perc
Mutatunk pár trükköt, amivel nagyon finom sült gesztenyét készíthettek együtt a gyerekekkel!
Hozzávalók:
– gesztenye
– víz
- 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét.
- A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én úgy szoktam, hogy megforgatom őket, hogy a metszés mindegyiknek fölülre essen). Lefedjük alufóliával.
- A sütőt a 220-240 fokra előmelegítjük, majd betesszük a gesztenyéket.
- Fóliával kb. 15-20 percig sütjük, aztán még fólia nélkül 5-8 percig. Akkor van kész, amikor fölpöndörödik a héja.
Reméljük kedvet kaptok hozzá, készítsétek el!