A kiwi nem csak finom gyümölcs, de számos egészségünkre pozitívan ható vitamint és egyéb tápanyagot tartalmaz, ami miatt érdemes rendszeresen fogyasztanunk.
Amikor egyre kevesebb a természetes C-vitamint forrás, akkor érdemes ezt a szőrös, zöld gyümölcsöt fogyasztanunk, hiszen a kiwi – Új-Zéland nemzeti gyümölcse – igen gazdag C-vitaminban. Egy közepes méretű kiwi 70 mg C-vitamint és 46 kalóriát tartalmaz.
Összességében néhány említésre méltó vitamin és tápanyag, melyet megtalálsz a kiwiben:
- C-vitamin ( több mint a narancsban )
- K-vitamin (a D-vitamin felszívódását segíti)
- Folát
- Flavonoidok
- Kálium (annyi mint a banánban)
- E-vitamin
- Béta-karotin
- Lutein
- Zeaxantin
- Rostanyag
- Magnézium
- Réz
- Foszfor
Érdemes a téli-tavaszi időszakban fogyasztani: magában vagy gyümölcssalátában! Ti mikor ettetek utoljára?
Légy Te is előfizetőnk!
Miért fontos a megfelelő D-vitamin-szint, különösen járvány idején?