HelloBaby magazin
  • BABATERVEZÉS
    • fogamzás
    • IVF
    • lombik
    • meddőség
    • örökbefogadás
    • PCOS
    • termékenység
  • BABAVÁRÁS
    • babakelengye
    • genetika
    • kismama
    • magzat
    • szülés
    • várandósság
    • vizsgálatok
  • ITT A BABA!
    • allergia
    • alvászavarok
    • apa
    • babamasszázs
    • hozzátáplálás
    • receptek
    • szoptatás
    • újszülött
    • védőoltás
  • KICSIKKEL AZ ÉLET
    • altatás
    • bölcsőde
    • bőrproblémák
    • fejlesztés
    • fogzás
    • gyerekbetegségek
    • óvoda
    • öko, környezetvédelem
  • PSZICHÉ
    • dackorszak
    • depresszió
    • gyász
    • gyermeknevelés
    • kapcsolatok
    • szorongás
    • szülő
  • RÓLUNK
  • MAGAZIN
  • KÖNYVEK
  • AKCIÓK
  • PODCAST-VIDEÓK
Főoldal
WEBSHOP
HÍRLEVÉL
No Result
View All Result
  • BABATERVEZÉS
    • fogamzás
    • IVF
    • lombik
    • meddőség
    • örökbefogadás
    • PCOS
    • termékenység
  • BABAVÁRÁS
    • babakelengye
    • genetika
    • kismama
    • magzat
    • szülés
    • várandósság
    • vizsgálatok
  • ITT A BABA!
    • allergia
    • alvászavarok
    • apa
    • babamasszázs
    • hozzátáplálás
    • receptek
    • szoptatás
    • újszülött
    • védőoltás
  • KICSIKKEL AZ ÉLET
    • altatás
    • bölcsőde
    • bőrproblémák
    • fejlesztés
    • fogzás
    • gyerekbetegségek
    • óvoda
    • öko, környezetvédelem
  • PSZICHÉ
    • dackorszak
    • depresszió
    • gyász
    • gyermeknevelés
    • kapcsolatok
    • szorongás
    • szülő
  • RÓLUNK
  • MAGAZIN
  • KÖNYVEK
  • AKCIÓK
  • PODCAST-VIDEÓK
No Result
View All Result
HelloBaby magazin
No Result
View All Result
Kezdőlap Kicsikkel az élet

Mentes babaételek – Télen

Mentes babaételek – Télen
Olvasási idő: 4 perc

 

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött csirkemell (12 hónapos kortól)

Hozzávalók: 6 szelet csirkemell, 1 csomag natúr gesztenyemassza (200-250 gramm), egy nagy marék aszalt szilva, só, bors, 1 csomag szeletelt bacon, 3 evőkanál olaj.

Elkészítés: A csirkemellszeleteket vékonyra klopfoljuk és mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Az előkészített csirkemellszeleteket megkenjük a gesztenyemasszával, ráhelyezzük az aszaltszilva-darabokat és szorosan feltekerjük. Ezután körbetekerjük a baconnal is. Egy kisebb tepsibe helyezzük a tekercseket, meglocsoljuk az olajjal, és előmelegített, 190 °C-os sütőben, kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ujjnyi vastagra szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: bacon nélkül 12 hónapos kornál korábban is adható. Pulykából is készíthető. Köretként remekül passzol hozzá rizs, krumplipüré vagy krokett.

Tejszínes gesztenyekrémleves (10 hónapos kortól)

Hozzávalók: 1 csomag (250 gramm) gesztenyemassza, 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor, 7 dl mandulaital, cukor ízlés szerint (kb. 3 evőkanál), 200 ml növényi tejszín, ízlés szerint méz vagy juharszirup, betétként mazsola (felnőtteknek rumba áztatva).

Elkészítés: 2 dl mandulaitalban elkeverjük a cukrot és a pudingport. A maradék mandulaitalt felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, beletesszük a gesztenyét, és pár percen át főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, és botmixerrel pürésítjük. Ha nem elég édes, tehetünk még hozzá mézet (csak 1 éves kor után!) vagy juharszirupot, esetleg rumaromát is. Mazsolával tálaljuk.

Lazac spenótos-gombás raguval (12 hónapos kortól)

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy csomag bébispenót (25 dkg), 500 gramm lazac, olaj, só, bors, 200 ml növényi tejszín.

Elkészítés: A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, olajozott tepsire fektetjük, és 15 perc alatt, 200 °C-on sütőben megsütjük. Eközben elkészítjük a mártást. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és a spenótot. Összefonnyasztjuk, felöntjük a tejszínnel, és néhány percig rotyogtatjuk. Az elkészült lazacot a tejszínes mártással kínáljuk.
Tipp: köretként krokett, krumplipüré, hasábburgonya illik hozzá.

Lencsefőzelék – nemcsak Szilveszterkor (8 hónapos kortól)

Hozzávalók: 1 csomag lencse (25 dkg), só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 2 db babérlevél, 1 liter alaplé, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, mustár ízlés szerint, a habaráshoz rizsliszt és 1 doboz növényi tejföl.

Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk. Éjszakára beáztatjuk. Másnap főzőedénybe tesszük, felöntjük alaplével (vagy vízzel), hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és az apróra összevágott vöröshagymát. Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát. Pár perc forralás után behabarjuk a főzeléket rizslisztes-tejfölös habarással, majd simára keverjük. Végül hozzáadjuk a mustárt, és kevergetve besűrítjük.

Rakott bejgli (8 hónapos kortól)

Hozzávalók: Maradék diós vagy mákos bejgli felszeletelve, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl növényi ital (mandula, zab vagy kókusz), 3 evőkanál cukor, baracklekvár, darált dió.

Elkészítés: Egy jénai tál aljára lerakjuk a felszeletelt bejglik felét. A tetejét megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, majd ráöntjük a vaníliapuding felét. Ezután ismét egy réteg szeletelt bejgli következik, amit megkenünk lekvárral, meghintünk darált dióval és ráöntjük a maradék pudingot. Az egészet sütőben 185 °C-on kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Puha sós rúd (7 hónapos kortól)

Hozzávalók: 30 dkg gluténmentes kenyérliszt, 20 dkg tejmentes margarin, 1 evőkanál só, 2 dkg friss élesztő, 1 teáskanál kristálycukor, 0,5 dl kézmeleg növényi tej, 1 db egész tojás, 1 tojássárgája a kenéshez.

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a kézmeleg cukros növényi tejben. Ezután a többi hozzávalóval elkeverjük és sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 20 percig pihentetjük meleg helyen. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, lekenjük a tojássárgájával, csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 200 °C-on, 15-20 perc alatt megsütjük. Tipp: megszórhatjuk sajttal, magvakkal (11 hónapos kor után!) vagy darálatlan mákkal.

 

 


Hozzátáplálás – különszámunk minden fontos kérdésre választ ad a hozzátáplálással kapcsolatban

Mit, mikor és hogyan? Miből tudhatjuk, hogy babánk készen áll a hozzátáplálásra? Milyen ételt mikor vezessünk be? Hogyan növelhetjük a szilárd táplálék mennyiségét? Milyen alapanyagokból készüljön a bébiétel? Milyen ételek, alapanyagok vannak tiltólistán, és meddig? Mit kell tudni a falatkás táplálásról, a BLW-ről? Melyek a leggyakoribb allergének és mik lehetnek az allergia jelei? Hogyan vezethetjük be babánk étrendjébe a tehéntejet, a tojást, a glutént? Mit tegyünk, ha a baba játszik az étellel? Mit tehetünk, ha válogatós a gyermekünk? Hogyan előzhetjük meg a félrenyelést? Meddig kapjon anyatejet a kicsi? +55 Recept!

WEBSHOP


 

Ez is érdekelhet még

Hogyan vond be a gyereket a házimunkába?
Kicsikkel az élet

Hogyan vond be a gyereket a házimunkába?

2025/05/12
Kütyühasználat és a babák
apa

Kütyühasználat és a babák

2025/05/10
Kicsikkel az élet

Mit ehet és mit nem?

2025/05/08
Mitől bababarát egy szálloda?
program

Mitől bababarát egy szálloda?

2025/05/07
Következő bejegyzés
5+1 betegség, ami meddővé tehet

5+1 betegség, ami meddővé tehet

HelloBaby könyvek

Legfrissebb cikkek

Egy súlyos terhességi szövődmény megelőzéséről

Egy súlyos terhességi szövődmény megelőzéséről

2025. május 12.
Hogyan vond be a gyereket a házimunkába?

Hogyan vond be a gyereket a házimunkába?

2025. május 12.
Ajak- és szájpad hasadék – babamasszázzsal

Ajak- és szájpad hasadék – babamasszázzsal

2025. május 11.

Képzeld, tesód lesz!

2025. május 11.
A stressz és a fogamzás

A stressz és a fogamzás

2025. május 11.
Kütyühasználat és a babák

Kütyühasználat és a babák

2025. május 10.

Facebook • Instagram • YouTube • TikTok

Ha szeretnéd, hogy hasznos tartalommal segítsünk Neked ebben a csodálatos időszakban, bátran iratkozz fel hírlevelünkre.

Copyright © 2022 Business Publishing Services Kft.

  • WEBSHOP
  • Könyvek, különszámok
  • HelloBaby magazin
  • Szakértőink
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat / Impresszum
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Cookie

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
WEBSHOP
  • BABATERVEZÉS
    • fogamzás
    • IVF
    • lombik
    • meddőség
    • örökbefogadás
    • PCOS
    • termékenység
  • BABAVÁRÁS
    • babakelengye
    • genetika
    • kismama
    • magzat
    • szülés
    • várandósság
    • vizsgálatok
  • ITT A BABA!
    • allergia
    • alvászavarok
    • apa
    • babamasszázs
    • hozzátáplálás
    • receptek
    • szoptatás
    • újszülött
    • védőoltás
  • KICSIKKEL AZ ÉLET
    • altatás
    • bölcsőde
    • bőrproblémák
    • fejlesztés
    • fogzás
    • gyerekbetegségek
    • óvoda
    • öko, környezetvédelem
  • PSZICHÉ
    • dackorszak
    • depresszió
    • gyász
    • gyermeknevelés
    • kapcsolatok
    • szorongás
    • szülő
  • RÓLUNK
  • MAGAZIN
  • KÖNYVEK
  • AKCIÓK
  • PODCAST-VIDEÓK
HÍRLEVÉL

© 2018 HelloBaby! - Készítette: WordPress Master.