Nemcsak a terhesség idején kell egészséges ételeket fogyasztani: már gyermekünk tervezésekor is gondolnunk kell erre. És nem csak az fontos, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mit ne fogyasszunk…!
Szerző: Müller-Hegedűs Henriett
Ízfokozó – a csendes „gyilkos”
Időnként bekapunk útközben valami gyors ételt, vagy ránk tör az éhség és muszáj egy kis rágcsálnivaló… Nagyon fontos azonban, hogy ez a valami, mit tartalmaz?
Legtöbbször nem is gondolunk rá, hogy mi minden tartalmazza – érdemes magunk készítette ételeket fogyasztani, s ha nem akkor fontos az apró betűs részeket mindig elolvasni.
A cukor jobb
Súlyunk kordában tartása miatt sokszor választunk cukormentes terméket, ám ha ezekben mesterséges édesítőszerek vannak, akkor a dolog többet árt, mint használ. A mesterséges édesítőszerek károsan hatnak a májra, így azokat is érdemes mellőzni a terhesség tervezésekor.
Kiegyensúlyozott, természetes táplálkozás
Emellett ajánlott megfelelő mennyiségű ásványi anyagot, gabonát, zöldséget és gyümölcsöt, fehérjeforrást, halat és húst bevinnünk, és nem szabad megfeledkeznünk a gyógyszertárakban kapható vitaminkészítményekről sem.
9 HÓNAP – Szükséges alapinformációk a terhességről, szülésről és a babaápolásról