Olvasási idő: < 1 perc
Csak növényi alapanyagokat tartalmazó, feldolgozott cukormentes, gluténmentes finomság tele ízekkel – ez a mangós – kesudiós golyó, ami garantáltan a család kedvence lesz! Jó alternatíva lehet, ha a szokásos kókuszgolyót már unjátok…
Hozzávalók:
- 120 g szárított mangó (hozzáadott cukor nélküli)
- mangós Hamánek tasakos püré ízlés szerint
- 150 g kesudió, sótlan
- 40 g kókuszreszelék (hozzáadott cukor nélküli) + hagyj egy kicsit külön a díszítéshez!
- fél teáskanál kurkuma
- 1 lime (csak a héja)
- juharszirup (opcionális)
Elkészítés:
- Áztasd be a kesudiót forró vízbe, a mangót pedig szobahőmérsékletű vízbe kb. fél óráig, majd szűrd le mindkettőt
- Rakj bele minden hozzávalót a mixerbe, és keverd őket addig, amíg masszává összeállnak
- Formázz a masszából kis golyókat, és hempergesd meg őket a kókuszreszelékben
Egy hétig eltartható a hűtőben légmentesen záródó edényben. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Forrás: eu.coconutbowls.com