Indítsátok a hétvégét ezzel az egyszerűen és gyorsan elkészíthető lazac pogácsával – mely igen sokoldalúan fogyasztható: reggelire egy kis mártogatóssal, friss ropogós kenyérrel, ebédre egy kis párolt zöldséggel vagy rizzsel, vacsorára pedig zsömlébe téve hamburgerként… Finom lesz, bárhogyan is eszitek. 🙂
Hozzávalók:
- 1 konzerv lazac
- 1/3 csésze hagyma
- 1/3 csésze kaliforniai paprika
- 1/3 csésze aprított zellerszár
- 1 csésze panko morzsa
- fél csésze majonéz vagy natúr joghurt
- 1 tojás
- egy csipetnyi szárított hagyma, kapor, fokhagyma és só
Elkészítés:
Pirítsátok meg a hagymát, a kaliforniai paprikát és a zellerszárat 2-3 percig: picit puhuljanak meg, de azért maradjanak még ropogósak. Öntsd egy tálba a zöldségeket és a többi hozzávalót. Keverés közben adhatsz még hozzá majonézt/joghurtot vagy panko morzsát, hogy a megfelelő állagot elérd. Formázz a masszából kis pogácsákat és serpenyőben süsd őket 4-5 percig. A cél, hogy a külseje aranybarna és ropogós legyen, a belseje viszont puha és omlós.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
https://www.instagram.com/p/B5QIm4vAlCT/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram