Amikor hat hónapos korban elkezdjük a hozzátáplálást a babák többnyire szívesen kóstolgatják a gyümölcsöket, hiszen kellemes, természetesen édes ízűek, nedvdúsak, és így püré formájában is könnyen fogyaszthatóak.
Friss gyümölcs
Érdemes szezonális, hazai gyümölcsöket választani, ősszel kiváló az alma, a körte. Fajtától is függ, hogy mennyire ízlik a kicsinek, de ugyanilyen fontos, hogy megbízható forrásból származzon a gyümölcs. Amennyiben gyermekünk kedvence az alma, vagy a körte és egy hosszabb sétára, vagy erdei kirándulásra indulna a család ebben a szép őszi időben, vagy épp egy utazásra készülünk, jó választás a Plasmon gyümölcspüré. Olyan, mintha magad készítetted volna, olyan, mint a folyékony gyümölcs.
Előnyei: ellenőrzött forrásból származó gyümölcsből készül, kizárólag a természetesen előforduló gyümölcscukrot tartalmazza – hozzáadott cukrot nem! Visszazárható csomagolásban, így tovább friss marad.
Tej és joghurt
A babánk allergénekkel való megismertetése korábbi időszakra tevődött át: a friss kutatások alapján az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának megfelelően az összes allergént 6- 12 hónapos kor között ajánlott bevezetni. Fontos, hogy kezdetben egész kis mennyiségben, csupán alkalmanként kínáljuk és egyszerre csak mindig egy allergént vezessünk be a kicsi gyermek táplálkozásába. A tej/joghurt megismertetése, során kóstoljuk meg gyermekünkkel a Plasmon joghurtos gyümölcsös desszertet. Próbáljátok ki körtés joghurtos változatot és banánosat is! A banános joghurtos desszert 48%-os banán és 30%-os joghurt tartalommal már egy laktatóbb uzsonna.
Előnyei: kiváló minőségű, ellenőrzött gyümölcs felhasználásával készült, csak a gyümölcsben, illetve a joghurtban természetesen előforduló cukrot tartalmazza. Hozzáadott ízfokozó, színezék, vagy tartósítószer nélkül. Praktikus csavaros kupakkal zárható, ez is hasznos, ha úton vagyunk
Gabona és glutén
A betöltött 12 hónapos kor előtt érdemes tehát megismertetnünk a kicsiket a különböző gabonákkal, és a gluténnal is.
Erre jó szolgálatot tehet a Plasmon kekszes tejdesszert, melynek csupán 5%-a a babakeksz és több, mint 90 százaléka tej. Próbáljátok ki a kekszes tejdesszertet és a vaníliás tejdesszertet is!
Előnyei: természetes kalcium forrás, emellett garantált a frissesség, hiszen a frissen lefejt tehéntejet 24 órán belül összegyűjtik, majd feldolgozzák. Az elkészült finomságot steril dobozba teszik, visszazárható kupakkal látják el. Nem tartalmaz sem színezéket, sem tartósítószert.
Ajánljuk még a témában: