A sütőben sülő ételekben az a legjobb, hogy nem igényelnek állandó jelenlétet, így gyerek mellett is könnyen elkészíthetők. A finom illat belengi a lakást, és a siker csak folytatódik, amikor asztalra is kerül az étel!
W.Ungváry Renáta receptje
A gyerekeket is érdemes bevonni az előkészítésbe, például szórhatják ők a reszelt sajtot. Amíg sül az étel játszhatunk velük. Az asztalnál pedig a kicsik szívesen esznek önállóan, a kezükkel.
Töltött krumpli
Hozzávalók személyenként: egy nagyobb burgonya alaposan lesúrolva. Töltelék: 5 dkg darált hús, 5 dkg sárgarépa, néhány spenótlevél, olaj, só, édes curry, 5 dkg reszelt Cheddar sajt
Főzd meg krumplikat akár előző napon, majd hagyd kihűlni. Közvetlenül felhasználás előtt hámozd meg, vágd félbe hosszában, és teáskanállal kapard ki a belsejét úgy, hogy kb. egy-másfél centi vastag fala maradjon. A kikapart burgonyát felhasználhatod krémlevesekhez sűrítőanyagnak. Kevés olajon pirítsd meg a darált húst, a durvára reszelt nyers sárgarépát és a csíkokra vágott spenótot. Fűszerez személyenként fél kávéskanál curryvel és sóval. Ezzel töltsd meg a félbevágott burgonyákat, majd a tetejére szórj reszelt Cheddar sajtot.
200 fokosra melegített sütőben 15 perc alatt fogyasztásra készre sül. Kisgyereknek csak akkor add oda, ha már alaposan kihűlt. Számára kisujjnyi vastag szeletekre vághatod.
A cikk a HelloBaby! magazinban jelent meg!
Légy Te is előfizetőnk!