Az angol karácsonyi vacsorák nélkülözhetetlen kelléke a kelbimbó. Magyarországon ennek a csodás zöldségnek egyféle elkészítési módját szokták a legtöbben ismerni: a párolást, amitől kicsit kesernyés íze lesz, ráadásul, ha túlfőzzük, akkor az állaga sem lesz túl gusztusos… Szerencsére vannak olyan receptek, amik igyekeznek kihozni a kelbimbóban rejlő maximális lehetőséget – így egészséges, ízletes köretként kerülhet az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
- 6 szelet bacon
- kb. egy kiló kelbimbó
- két teáskanál só
- fél teáskanál bors
- 1/3 csésze almaborecet
- 1 evőkanál barnacukor
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csésze parmezán sajt
A díszítéshez:
- egy kevés apróra vágott bacon és snidling
Elkészítés:
Szeleteld fel és pirítsd meg a bacont, majd add hozzá a félbevágott kelbimbó fejeket. Fűszerezd be, öntsd rá az almaborecetet és a barnacukrot, fokhagymát és hagyd pirulni. Majd tedd sütőbe 200°C-on 20 percig. Minden 5. percben keverj rajta egyet. Ezután vedd ki a sütőből és szórj rá egy csésze parmezán sajtot. Tedd vissza a sütőbe további 4 percre. Ha szépen ráolvadt a sajt, díszítheted egy kis apróra vágott baconnel és snidlinggel.
Jó étvágyat!
https://www.instagram.com/p/B6P_vSHHXKz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram