Hozzávalók egy tepsibe elférő bárányhoz
Tésztához:
- 60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 3 dl víz
- 10 dkg mazsola
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olaj vagy 10 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 1 deci olaj
- 10 deka mazsola
- 4 evőkanál natúr kakapor
- 1 tojás a bekenéshez
- szegfűbors és szegfűszeg szájnak szemnek
- sütőpapír
Áztasd be mind a húsz deka mazsolát legalább két órára 3 deci vízbe. Utána öntsd le a maradék vizet, tedd félre és pépesítsd botmixerrel a mazsolát. A lisztet keverd össze az élesztővel, sóval, majd öntsd hozzá az olajat és a mazsolamassza felét és a félretett áztatóvizet, gyúrd sima tésztává.
Keleszd meleg helyen egy órácskát. Azután nyújtsd ki vékonyra a tészta kétharmadát, kend be olajjal, majd erre kerüljön a mazsolamassza kakaóporral keverve. Tekerd fel, vágj belőle két centi vastag szeleteket, rakosgasd egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsiben, és nyomd le annyira a tenyereddel, hogy a csigák egymáshoz lapuljanak.
A maradék tésztából készítsd el a bárány fejét, lábát, farkát. Kend be felvert tojással. 180 fokos sütőben körülbelül 20-30 perc alatt sül át.
Babák körülbelül 10-12 hónapos kortól kaphatják.
Megjelent a HelloBaby! magazin 2015. április-májusi számában.
Oszd meg ha tetszett!