Az alábbi recept minden hozzávalót tartalmaz, amit a család szeretni szokott: krumpli, hús, és sok-sok sajt. Valamint spenót, talán olyan formában, amit a gyerekek is szívesen megesznek. Érdemes egy próbát tenni 😉
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 6 közepes méretű krumpli
- 2 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 teáskanál só
A húsos töltelékhez:
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 fej hagyma
- kb. fél kiló darált marhahús
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 3 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál bors
A spenótos töltelékhez:
- 2 evőkanál olíva olaj
- 6 csészényi spenót
- fokhagyma
- 1 csészényi ricotta
- 1 csésze reszelt mozzarella
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit és vágd fel vékony karikákra. Sűtőpapírral bélelt tepsi aljára szórj reszelt parmezán sajtot, majd erre fektesd a krumpli szeleteket. Még egy kis parmezán, és só, majd süsd 180°C-on, kb. 30 percig. Közben a serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a kockára vágott hagymát, majd a darált marhahúst is. Öntsd rá a paradicsom konzervet, a petrezselymet, a pirospaprikát, sózd, borsozd, hagyd, hogy egy kicsit összeforrjon, majd rakd félre.
Másik serpenyőben hevíts fel olajat, majd öntsd bele a spenótleveleket. Sózd meg, és mehet rá a zúzott fokhagyma is. Ha kellőképpen összefonnyadt, keverd hozzá a ricottát.
Időközben a krumplis alap is megsült, így mehet rá a ricottás-spenót, majd a húsos töltelék is. Ha sikerült szépen szétteríteni, szórd meg a reszelt mozzarellával. A sütőpapír segítségével tekerd föl, majd a kapott roládot tedd vissza a sütőbe 15 percre, 180°C-on.
Ha kész, szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel díszítésképp.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
https://www.instagram.com/p/B3eOWUoAs2E/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram