Tápláló, ízletes, zöldséges levest készíthetünk a hétvégén. Kicsik és nagyok is bátran ehetik! Mentes babaételek sorozatunk első receptjét olvashatjátok. 10 hónapos kortól ajánljuk.
A receptet összeállította : Pintér Mónika, Szeretetkonyhám
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej kelkáposzta, 3-4 szál sárgarépa, 4-5 szem krumpli, 400 gramm gluténmentes frankfurti virsli, 1 doboz vegán tejföl, 1 púpozott evőkanál rizsliszt, só, bors, majoranna, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a felkockázott sárgarépát, krumplit. Felöntjük vízzel, ízesítjük a felsorolt fűszerekkel, majd ha egyet forrt, beletesszük a csíkokra vágott kelkáposztát is. A zöldségeket puhára főzzük, majd a karikákra vágott virslit egy serpenyőben megpirítjuk. Amikor minden puha, hozzáadjuk a leveshez. Az egészet „összerottyantjuk”, majd belecsorgatjuk a vegán tejfölt, amiben előzőleg elkevertünk egy kanál rizslisztet. Még egyszer összeforraljuk a levest, és utólag sózzuk, ízesítjük, ha szükséges.