Kismamaként biztosan odafigyelünk a fontos ásványi anyagok bevitelére. Nézzük, miért nagy a magnézium jelentősége!
Szerző: HelloBaby magazin
Alapvető fontosságú
A magnézium a sejtek ionegyensúlyának fenntartásához nélkülözhetetlen, a táplálékkal a szervezetbe jutva a sejtek közötti térből szívódik fel. Magnéziumra van szükség a sejtek folyamatait végző több mint 300 enzim működéséhez és a sejtek kiegyensúlyozott energetikájának biztosításához is.
Sőt, a legalapvetőbb folyamatokon túl szerepe van a vázizom, a szívizom és az anyaméh izmainak a működésében is. Továbbá hatással van a véralvadásra, mérsékli a vérzsírszintet, a vérnyomást, a szívfrekvenciát.
A jó várandós vitamin megtalálása és szedése mellett, fordítsunk figyelmet azokra az ételekre, növényekre, melyek segítségével természetes forrásból juthatunk magnéziumhoz.
Kiváló magnézium forrás:
- spenót
- mandula
- mogyoró / mogyoróvaj
- tökmag
- lazac
- tonhal
- avokádó
- sóska
- hüvelyesek (bab-félék)
- banán
- burgonya
- étcsokoládé
A várandósság idején átélt kellemetlen panaszok egy része mögött állhat akár magnéziumhiány is. Az esetleges magnézium pótlásról kérjük ki orvosunk véleményét!
Szülés, születés – szülésre való felkészüléstől egészen a gyermekágyas időszak lezárultáig!
LAPOZZ BELE KÜLÖNSZÁMUNKBA!