Itt az eperszezon! Kedvenc uzsonna, akár reggeli, esetleg desszert lehet ez a nagyon egyszerű, könnyű és egészséges finomság – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Készítsétek el a készen vett bolti túrókrémek helyett is!
Hozzávalók (4 pohárhoz):
25-30 dkg friss eper,
12 db babapiskóta, (poharanként 3db)
Túrókrémhez:
25 dkg friss tehéntúró,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál méz, vagy szőlőcukor,
őrölt vanília, vagy 1 zacskó vaníliás cukor,
1 fél bio citromhéja reszelve, (a héja emberi fogyasztásra alkalmas)
pár csepp citromlé,
1-2 evőkanál mazsola
Egy tálban keverd össze a túrókrém hozzávalóit: törd össze villával a friss túrót, a lereszelt citromhéjjal, vanília őrleménnyel és a mézzel – keverd el alaposan, aztán kanalazd hozzá a tejfölt. Áztasd pár percre langyos vízbe a mazsolát, majd lecsöpögtetve és azt is add a krémhez.
Vágd karikákra, vagy negyedekbe a megmosott, lecsöpögtetett eper szemeket.
Kanalazd bele a túrókrém felét a négy pohárkába. Törd félbe a piskótákat és tedd a tálkákba/ poharakba. Az eper karikák felét oszd el a túrórétegen, majd kanalazd rá a többi krémet, tedd a tálkák szélére a többi piskótát, végül egy réteg szép eper karika zárja a sort.
Pihentesd 1-2 órát!
Jó étvágyat!
Ha epres receptet olvasnál még: