Nem is gondolnánk, hogy egy babaételes üveg nemcsak a hazai termelőktől beszerzett minőségi zöldségeket és gyümölcsöket rejti, de ott van benne fontos szempontként az ökológiai gazdálkodás, a biotermelés, az energiagazdálkodás és az ökoszisztéma védelme is.
Az újdonsült szülők számára az egyik legnagyobb dilemma, hogy milyen ételeket adjanak a babának, hiszen ma már nemcsak az egészséges alapanyagoké a főszerep, hanem szempontként jelenik meg a fenntarthatóság is.
De mi is van a bébiételekben?
A bébiétel gyártása során rendkívül nagy figyelmet kell szentelni az előírásokra, mert már a legkisebb vegyszermaradék is káros lehet egy pár hónapos gyermek számára. Éppen ezért a bionyersanyagok termelése során tilos szintetikus vegyszereket használni, így a beszállítók a növénytermesztés során hasznos rovarokra bízzák a kártevők irtását.
Egy bébiételgyártó felelősséggel tartozik a jövő generációjáért és ezért a vállalati filozófia szerves részét képezi a fenntartható gazdálkodás.
Elkötelezettség a fenntarthatóság mellett
A HiPP cég a vonatkozó törvényeken és szabályozásokon túlmutató intézkedéseket tesz az éghajlatváltozás, a természeti erőforrások kimerülése és a fajok kihalása ellen. A vállalat célja csökkenteni a károsanyag-kibocsátást, mellőzni a fosszilis anyagok felhasználását. A biológiai sokféleséget a génmódosítással szembeni elkötelezettségével és a természetközeli mezőgazdasági megoldások kutatásával segíti elő. A cég a fenntarthatósági menedzsment során kiemelten figyel a nyersanyag-felhasználásra, az energiahatékonyságra, a hulladékgazdálkodásra és a vízfogyasztás csökkentésére is.
Helyi alapanyagok

A vállalatok számára kihívás, hogy saját régiójukban előállított nyersanyagokat használjanak fel, ezzel is támogatva a térség termelőit. A HiPP bébiételgyártó hulladékának például 90,3%-os az újrahasznosítási rátája. EU-s előírás, hogy a bébiételgyártó cégek nem használhatnak visszaváltott bébiételes üvegeket; a HiPP termékeit több, mint 70%-ban újrahasznosított alapanyagból készült üvegbe tölti.
Bébiételgyártó üzemének kialakítása során a cég nem véletlenül választotta központjául a két természetvédelmi terület között elhelyezkedő Hanságligetet.
A vállalat területén fészkelőodúkat helyeztek ki a madaraknak és a denevéreknek, ezzel is hozzájárulva a fajok sokféleségéhez és védelméhez. Építészetileg is a természetközeliség, a fa és tégla használata jellemzi őket, a telephelyet pedig sövénynövényekből álló “zöldfüggöny” keretezi.
„A legjobbat a természettől, a legjobbat a természetnek” szlogen hűen tükrözi a HiPP
bébiételgyártó fenntarthatósági filozófiáját.
Nem csupán a világ legnagyobb ökológiai termelésből származó nyersanyag-feldolgozója a cég, hanem a természettel való bánásmódja is kiemelkedő és példaértékű. A kisbabák és szüleik így felelős gondoskodást, fenntartható környezetvédelmi szempontokat is kapnak minden egyes bébiétel mellé.
Ajánljuk még a témában: