Szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani több szempontból is előnyös. Hazai termékeket választva a magyar termelőket támogatjuk, ráadásul nem utazza át a félvilágot, amit elfogyasztunk. Így jóval egészségesebbek is és nem terhelik a környezetünket.
Kedvcsinálónak és gondolatébresztőnek fogadjátok a top tízes listánkat és bátran kalandozzatok tovább! Ha piacon jártok, szerezzétek be a következő napokra való hozzávalókat! Ezek a mi kedvenceink.
Íme némi segítség a bevásárló listához:
1.Lecsó
Hozzávalók: vöröshagyma, paprika, paradicsom, száraz paraszt kolbász, tojás, só, pirospaprika, olíva olaj
2. Padlizsán krém
Hozzávalók: padlizsán, olíva olaj, fokhagyma, só, bors, tojás/majonéz
3. Tökfőzelék
Hozzávalók: gyalult tök, kapor, vöröshagyma, tejföl, liszt, só
4. Eper fagyi
Hozzávalók: friss eper, banán, joghurt, tejszín
5. Cseresznyés pite
Hozzávalók: cseresznye, liszt, vanília őrlemény, szőlőcukor, tojás, kezeletlen citrom héj, teavaj
6. Paradicsom saláta
Hozzávalók: paradicsom, lilahagyma, petrezselyem zöldje, olívaolaj, só
7. Töltött karalábé
Hozzávalók: karalábé, vöröshagyma, rizs, darált csirkemell, zöld fűszerek, só, bors
8. Zellerkrém leves
Hozzávalók: zeller, vöröshagyma, krumpli, fokhagyma, teavaj, zöldségleves kocka, főzőtejszín, só, bors
9. Rántott cukkini
Hozzávalók: cukkini, liszt, tojás, zsemlemorzsa/durvára őrölt zabpehely, kókuszolaj, só
10. Zöldborsó püré
Hozzávalók: zöldborsó, vöröshagyma, olívaolaj, főzőtejszín, lestyán, petrezselyem zöld
Bővítsétek tovább a listát!
Légy te is HelloBaby! magazin előfizető!
Ajánljuk még: