HOZZÁVALÓK
• 100 g kölesliszt
• 20 g nyílgyökérliszt
• 40 g porrá őrölt eritrit
• 1 kk konjakliszt
• 40 g kókuszzsír
• ¼ kk vaníliakivonat
• csipet só
• 1 ek víz
• 1 ek agaveszirup*
ELKÉSZÍTÉS
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A szilárd hozzávalókat (kölesliszt, nyílgyökérliszt,
eritrit, konjakliszt, só) keverd össze egy tálban. Add
hozzá az összes többi hozzávalót is, majd gyúrd
össze. Ha esetleg nehezen áll össze, morzsálódik, adj
hozzá még egy pár csepp vizet, ha ez sem segít, egy
kevés olívaolajat.
3. Tedd félre pár percre, de akár azonnal is kinyújthatod.
4. Nyújtsd kb. 3 mm vastagságig, szúrd/pecsételd
kívánság szerint, majd süsd a kekszeket 180 fokon 5
percig.
MEGJEGYZÉS
*Az agaveszirup azért került a kekszbe, hogy egy
kis színt adjon neki sütés közben: a többi hozzávaló
nem karamellizálódik, így a keksz pont olyan színű
volt készen, mint nyersen. Ha ez nem zavar, és
inkább kihagynád az agavét is, használj helyette
egy evőkanál vizet.
A cikk az Apák – Anyák különszámban jelent meg!