Szezonális főzelék-féléket érdemes hetente többször fogyasztani. Amikor az első kisfiammal voltam várandós folyton krumplit kívántam… rájöttem, hogy előtte szinte teljesen kiiktattam az étrendemből.
Pedig magas szénhidráttartalma, csak az egyik jellemzője… fontos ásványi anyagokat is rejt. Így például spenóttal párosítva tökéletes és egészséges választás.
Íme a recept!
Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
60 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
olívaolaj, só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítés: A megmosott, megkapirgált, karikára vágott újkrumplit pár percig pároljuk a zúzott fokhagymával, majd kevés vízzel, lefedve főzzük további 7-10 percig. Majd a spenót levélkékkel (ha nem bébi a spenót, akkor felvágva) együtt pároljuk további 5 percig. Ha a spenót fonnyadt lett és a krumpli is puha (nem túl puha), akkor ráöntjük a tejszínt, szerecsendióval, sóval, borssal (és akár további zúzott fokhagymával) fűszerezzük és kész!
Jó étvágyat!
Forrás: 160gr.hu
Légy te is HelloBaby! magazin előfizető!
Ajánljuk még: