Hozzávalók négy személynek: 80 dkg darált, sovány hús, 4 db sárgarépa, 2 evőkanál zabpehely, só, egy teáskanál őrölt koriander, egy kávéskanál őrölt fahéj, egy tojás, sütőpapír, személyenként 10 dkg teljes kiőrlésű, száraztészta spagetti, egy gerezd fokhagyma, egy evőkanál vaj
Elkészítés: A meghámozott sárgarépát aprítógépben finomra daráljuk vagy lereszeljük. Összekeverjük a többi húsgolyó összetevővel, majd kis golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatva 180 fokon megsütjük. A megfőtt spagettit fokhagymás vajon megforgatjuk, kis fészkeket formálunk belőle, és erre ültetjük a golyókat, amelyeket retek szeletkék, fűszerek, zöld levélkék segítségével cuki figurákká formálunk.
10-12 hónapos kortól a gyerekek kedvence!
Kínáld a húsgolyókhoz mártogatósnak!
Bogyós szósz
Hozzávalók egy adaghoz: 10-15 deka fagyasztott erdei gyümölcs keverék vagy áfonya, egy közepes, édeskés alma, egy csipetnyi szegfűszeg vagy fahéj
Pépesítsd botmixerrel a felolvadt bogyókat és a hámozatlan, feldarabolt almát. Fűszerezd fahéjjal vagy szegfűszeggel, és így, nyersen kínáld a húsgolyókhoz. Vitaminbomba, és nagyon finom, pikáns az összhatás!
Gyerekeknek egyéves kortól adható
W. Ungváry Renáta receptje
Megjelent a HelloBaby! 2015. április-májusi számában.