Nyáron minden alkalmat érdemes megragadni, hogy valódi vitaminbombákkal töltsük fel szervezetünket. A gyerekeket többnyire nem kell biztatni, szívesen esznek gyümölcsöt. Válogass ezekből az ötletekből is, hogy minél változatosabb formában kerülhessenek az asztalra!
Áfonya krémleves
Hozzávalók négy személynek: 50 dkg áfonya, két konzerv kókusztej, egy evőkanál indiai útifűmaghéj, egy érett banán, késhegynyi őrölt kardamom Turmixold össze botmixerrel a kókusztejet, a banánt, körülbelül az áfonyamennyiség felét, valamint az útifűmaghéjat és a kardamomőrleményt. Szórd bele a maradék áfonyaszemeket, és tedd hűtőbe két órára. Ebből a tejmentes gyümölcslevesből már 8-9 hónapos kortól kaphat a baba is.
Eper krémleves
Hozzávalók négy személynek: 80 dkg érett eper, egy doboz zabtejszín, négy deci zabtej, egy teáskanál indiai útifűmag-őrlemény, három evőkanál darált mandula Pirítsd meg egy serpenyőben a darált mandulát – elég csak egy kicsit, vigyázz, könnyen megég! Turmixold össze a megmosott, megtisztított epret a zabtejjel és az útifűmaghéjjal. Tedd hűtőbe legalább egy órára. Tálalás előtt verd fel a zabtejszínt, és keverd óvatosan a levesbe. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg pirított, darált mandulával.
Nektarin leves
Hozzávalók négy személynek: 80 dkg nektarin, egy evőkanál friss citromlé, késhegynyi vaníliaőrlemény, 5 dl natúr görög joghurt, friss mentalevélkék Tegyél félre egy nektarint a díszítéshez. Turmixold össze a többi megmosott, feldarabolt nektarint a joghurttal és a citromlével. Ízesítsd vaníliaőrleménnyel, majd fogyasztás előtt tedd legalább két órára hűtőbe. Tálaláskor keverj bele egészen kicsi kockákra vagdalt nektarindarabkákat, és díszítsd mentalevéllel. A baba is kaphatja 7-8 hónapos kortól.
A receptek a június-júliusi HelloBaby! magazinban jelentek meg!