Édesburgonyából saláta? Elsőre talán kicsit furcsán hangzik, mégis létezik, sőt nagyon finom! Könnyedén elkészíthetitek az alábbi recept szerint. Vegetáriánus barátoknak lehet tálalni főételként, vagy fogyaszthatjátok hús mellé köretként is.
Hozzávalók:
- másfél-két kg édesburgonya
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál só
- 6 evőkanál gránátalmamag
- fél csészényi feta sajt
- fél csészényi pirított pisztácia
- metélőhagyma díszítésként
Öntethez:
- 3 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál narancshéj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 teáskanál méz
- 6 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
Vágjuk fel hasábokra az édesburgonyát, öntsünk rá egy evőkanálnyi olíva olajat és egy teáskanálnyi sót, keverjük össze, és 20-25 percre dobjuk a sütőbe, 200 °C-ra. Míg sül, készítsük el a dresszinget: keverjük homogén állagúra az összes hozzávalót. Végül állítsuk össze a salátát: sült burgonyához adjuk a gránátalmamagot, a feta sajtot, a pisztáciát és bőségesen locsoljuk meg az öntettel. Díszítésként egy kis metélőhagymát szórhatunk a tetejére. Jó étvágyat! 🙂
Forrás: Instagram