Olvasási idő: < 1 perc
Érdemes kicsit jobban odafigyelnünk a mindennapi szénhidrát bevitelre, készítsünk most egy diétába illő süteményt!
Hozzávalók
- 20 dkg darált dió
- 40 dkg reszelt alma
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg xilit
- 2 kk fahéj
- 1 csipet só
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 5 db egész tojás
- 1 tk friss citromlé
- A díszítéshez:
- 3 dkg dió
- xilit por
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat az édesítővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, meglocsoljuka citromlével, és alaposan összekeverjük.
- A darált diót, a kókuszreszeléket és a sót összekeverjük a fahéjjal, majd hozzáöntjük a tojásokhoz. Belekeverjük az almát is.
- Egy kerek szilikonformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, majd 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
- Miután a sütemény széle megpirult és a massza is szilárdabbá vált, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen. Xilit porral meghintbe tálaljuk.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/glutenmentes-dios-sutemeny-cukormentesen-es-tejmentesen.recept/