- Sütőtökkrémleves
(10 hónapos kortól)
Hozzávalók 2 evőkanál hidegen sajtolt sütőolaj, 1 szál újhagyma vagy 1 kisebb fej hagyma apróra vágva, 200 g hámozott sütőtök kockára vágva, 100 g reszelt répa, 1 kisebb alma, 450 ml leves-alaplé.
Elkészítés Serpenyőben felhevítjük az olajat, a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, a répát és az almát. Néhány percig az egészet együtt pirítjuk, utána hozzáadjuk az alaplét. Felforraljuk, majd 15 percig főzzük. Ha a hozzávalók megpuhultak, botmixer segítségével simára keverjük a levest.
Tipp Tehetünk bele 2 evőkanál tejszínt is, ettől picit krémesebb lesz.
- Töltött sütőtök
(10 hónapos kortól)
Hozzávalók
5 dkg póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, ujjnyi paprika (édes), fél narancs, 4-5 db kelbimbó, 1 marék kukorica (mélyhűtött, szemezett), 1 csésze főtt amaránt, 1 csésze forrázott kuszkusz,
1 sütőtök, 1 kisebb tonhalkonzerv, petrezselyem ízlés szerint, 1 evőkanál jó minőségű olaj
Elkészítés
A zöldségeket apróra vágjuk, majd az olajon összepirítjuk. Utána hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fél narancs levét, majd összekeverjük a forrázott kuszkusszal és a főtt amaránttal. A sült tök belsejét picit kivájjuk (ezt is hozzákeverjük a töltelékhez) és beletöltjük a zöldséges keveréket. A tetejére kerül a hal és ízlés szerint kevés reszelt sajt.
Ajánljuk még a témában: