Akár reggelire, akár uzsonnára készítenél mini palacsintát, a siker garantált!
W. Ungváry Renáta receptje
Hozzávalók 12 tenyérnyi kis palacsintához:
25 dkg krémes állagú, sovány tehéntúró, két tojás, egy deci tej, öt evőkanál liszt, fél tasak sütőpor, személyenként 10-15 dkg nyers idény gyümölcs, akár: bogyós gyümölcs, kajszi vagy szilva, olaj a kisütéshez
Keverd össze a lisztet és a sütőport. A tehéntúróból, lisztből, tojásból és tejből keverj egyenletes, sűrű masszát. Önts lapos teáscsészébe egy kis olajat, majd konyhai ecset segítségével kenj ki olajjal egy serpenyőt. Forrósítsd meg, majd süss benne egyszerre két vagy három, tenyérnyi méretű minipalacsintát, előbb az egyik, majd óvatosan megfordítva a másik oldalt. Készíts hozzá különféle gyümölcsönteteket, ezekkel tálalhatod. Nagyon finom eperrel, málnával, áfonyával, kajszibarackkal -akár mirelitből is-.
Kiválóan alkalmas kézbe adható ételnek is 8-10 hónapos kortól.
A HelloBaby! magazinban találhattok kiváló babáknak való recepteket!
Légy Te is előfizetőnk!
Az alábbi receptünk is érdekelhet: