Ez a muffin recept kezdő sütőknek is ajánlott, egyszerű és nem lehet elrontani. Ha van elegendő türelmünk, készítsük együtt gyerkőcünkkel, valamivel lehet, hogy tovább tart az előkészítése, ám dupla öröm lesz az uszonna: lelkes kis segítőnk biztos, hogy nagyon boldogan fog falatozni abból, amit “ő készített”. Muffin forma mérettől függően, kb 16 db kis sütink lesz. Süssünk együtt!
Hozzávalók:
- 3 alma reszelve (válasszunk a girbe-gurba termékek közül, így biztosan ízletes, magyar alma kerül az asztalra)
- 175 gr joghurt (a Sissy laktózmentes joghurt 150 gr-os, így bonts fel egy másodikat is!)
- 100 gr Sissy laktózmentes teavaj – olvasztva
- 2 tojás
- 1 dl Sissy 2,8 %-os laktózmentes tej
- 1 tábla Wavel étcsokoládé kisebb kockákra vágva
- 250 gr Free gluténmentes lisztkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 100 gr Gyümölcscukor – fruktóz
- 1 csipet só
- Gyümölcsöskert light extradzsem – szamóca
- Fűszerek: vanília, citromhéj, fahéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Először a nedves hozzávalókat és a fűszereket tegyük egy nagy tálba: reszelt almát, joghurtot, vaníliát, egy bio citrom reszelt héját (ha a bio – azaz emberi étkezésre szánt – citromhéjat is szeretnéd alaposan tisztára mosni, tedd pár percre1:1 arányú ecet-víz keverékbe, mely biztosan leold róla minden szennyeződést), és egy csipet fahéjat, majd adjuk hozzá a fruktózt, és a két tojást, egy nagy villával keverjük össze, majd óvatosan adjuk hozzá a már nem forró, de még folyékony vajat. Ezután jöhet a liszt, élesztő és az étcsoki darabkák, keverjük össze.
A kivajazott muffin formákat töltsük először 1/3-ig a csokidarabos masszával, majd tegyünk a közepébe 1-1 kiskanál szamóca dzsemet, erre tegyünk még egy adag (kb. 1 kanál) muffin tésztát. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük egészen tele a formáinkat, mert a sülés során emelkedni fog a tészta.
Tegyük be a 160 fokos sütőbe, középső rácsra és süssük kb. 20-25 percig!
Már az illata is olyan jó lesz, hogy nehéz lesz kivárni, míg kihül! Jó étvágyat hozzá!