Kézzel ehető húsos, halas falatok

12 hónap + 50perc Közepes

Hozzávalók:

  • személyenként egy palacsinta vagy készen vásárolható tortillalap (vékonyra sütött, puha lepény, amely palacsintaszerűen feltekerhető)
  • egészen apróra vagdalt csirkehús
  • sült sertéshús
  • szardínia, tonhal – ami épp akad otthon
  • néhány salátalevél
  • paradicsom
  • kéthárom evőkanálnyi durvára reszelt kígyóuborka
  • reszelt sajt
  • reszelt parmezán sajt
  • citromlé
  • natúr görög krémjoghurt
  • egy kiskanál mustár
  • két evőkanálnyi finomra aprított petrezselyem

Elkészítés:

Keverj össze három-négy evőkanál görög krémjoghurtot egy evőkanálnyi citromlével és egy pici mustárral, aprított petrezselyemmel, reszelt sajttal és parmezánnal, majd ezzel kend meg a tésztalapokat. Szórj rá egyenletesen reszelt, lecsepegtetett uborkát, kicsi kockákra vagy vékony karikákra vágott paradicsomot, vékony csíkokra vágott salátalevelet és az egészen vékonyra szeletelt vagy felaprított húst, halat. Oszlasd el a tölteléket egyenletesen, majd tekerd fel jó szorosan, és vágd fel három-négy részre. A tálalásnál jó szolgálatot tehet néhány salátalevél. Az egy év körüli gyerekek már egészen ügyesen elboldogulnak a falatkák önálló elfogyasztásával.
Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.