HelloBaby! magazin
  • BABATERVEZÉS
    • fogamzás
    • IVF
    • lombik
    • meddőség
    • menstruáció
    • örökbefogadás
    • párkapcsolat
    • PCOS
    • peteérés
    • termékenység
  • BABAVÁRÁS
    • babakelengye
    • genetika
    • kismama
    • magzat
    • terhesség
    • ultrahang
    • várandósság
    • vizsgálatok
  • ITT A BABA!
    • allergia
    • alvászavarok
    • babamasszázs
    • babamenü
    • első 16 hét
    • Mindennapjaink a babával
    • Mozgás babával
    • szoptatás
    • szülés
    • újszülött
    • védőoltás
  • KICSIKKEL AZ ÉLET
    • altatás
    • bölcsőde
    • bőrproblémák
    • dackorszak
    • fejlesztés
    • fogzás
    • gyerekbetegségek
    • mesék
    • természetgyógyászat
  • CSALÁD SZÜLETIK
    • háziállat
    • óvoda
    • program
    • receptek
    • sikertörténet
    • szülő
  • HOZZÁTÁPLÁLÁS
    • hozzátáplálás
    • allergének
    • receptek
  • WEBSHOP
    • kiadványaink
    • aktuális lapszámunk
    • előfizetési akció
    • natúr kozmetikumok
No Result
View All Result
  • BABATERVEZÉS
    • fogamzás
    • IVF
    • lombik
    • meddőség
    • menstruáció
    • örökbefogadás
    • párkapcsolat
    • PCOS
    • peteérés
    • termékenység
  • BABAVÁRÁS
    • babakelengye
    • genetika
    • kismama
    • magzat
    • terhesség
    • ultrahang
    • várandósság
    • vizsgálatok
  • ITT A BABA!
    • allergia
    • alvászavarok
    • babamasszázs
    • babamenü
    • első 16 hét
    • Mindennapjaink a babával
    • Mozgás babával
    • szoptatás
    • szülés
    • újszülött
    • védőoltás
  • KICSIKKEL AZ ÉLET
    • altatás
    • bölcsőde
    • bőrproblémák
    • dackorszak
    • fejlesztés
    • fogzás
    • gyerekbetegségek
    • mesék
    • természetgyógyászat
  • CSALÁD SZÜLETIK
    • háziállat
    • óvoda
    • program
    • receptek
    • sikertörténet
    • szülő
  • HOZZÁTÁPLÁLÁS
    • hozzátáplálás
    • allergének
    • receptek
  • WEBSHOP
    • kiadványaink
    • aktuális lapszámunk
    • előfizetési akció
    • natúr kozmetikumok
No Result
View All Result
HelloBaby! magazin
No Result
View All Result
Kezdőlap Itt a baba! táplálás

Maradék csokinyuszik márpedig léteznek

Maradék csokinyuszik márpedig léteznek

Forrás: tastingtable.com

Nyugat- és Közép-Európában, így hazánkban is elterjedt szokás, hogy a húsvéti nyúl csokoládét hoz a gyerekeknek, s azt a lakásban, vagy a ház körüli kert titkos pontjain  rejti el. A gyerekek többsége persze nem tud annyi csokit összeszedni a tulipánlevelek közül, amivel ne tudna megbirkózni. Néhányunknak talán elképzelhetetlen, de vannak kevésbé édesszájú gyermekek is, akik nem változnak nyomban Gombóc Artúrrá, ha megpillantják a fényesen csillogó csomagolópapírt. Összegyűjtöttünk néhány tippet, mihez kezdjünk, ha a bőséges csokoládékészletből már apa sem hajlandó többet fogyasztani.

Olvasszuk fel!

A megmaradt csokoládé felolvasztása nagyon jó praktika, ám fontos ügyelnünk arra, hogyan végezzük el. A rendelkezésünkre álló csoki 2/3 részét meleg vízfürdő felett egy tálkában melegítsük fel 45°C-ra úgy, hogy se az edény alja, se a csokoládé ne érintkezzen a vízzel. Ha a csokoládé felolvadt, következhet a temperálás: a maradék 1/3 részét hozzáadjuk, s addig kevergetjük, míg el nem érjük a 28°C-ot. Végül visszatesszük melegedni, hogy elérjük a csokoládé fajtájának megfelelő hőmérsékletet. Tejcsokoládé esetében ez 29-30°C, étcsokoládénál 31-32°C.

Temperált csokoládét számos édesség elkészítéséhez felhasználhatunk. Ha tortakészítésen gondolkodunk, remek díszítőelem lehet a csokicsipke. Ehhez a temperált csokoládét habzsák segítségével sütőpapírra nyomjuk megrajzolva a kívánt mintát, majd hagyjuk kihűlni.

Anyák napjára kiváló ajándék lehet egy csomag saját készítésű bonbon a maradék húsvéti csokikból. Ehhez szükségünk lesz egy bonbonformára. Ezt első lépésként temperál csokoládéval megtöltjük, majd megfordítjuk a formát, és kicsorgatjuk belőle a felesleget. A csokoládé egyik remek tulajdonsága, hogy ha ügyesen dolgoztunk, visszaforgathatjuk, és újra felolvaszthatjuk. Visszafordítva a formát rázzuk még egy kicsit, hogy a levegő távozzon a csokoládéból, majd tegyük hűtőbe. Miután megkötött a csokoládé, megtöltjük (a töltelék kiválasztásánál csak a képzeletünk szabhat határt), s ismét betesszük a hűtőbe. Végül a maradék csokival bezárjuk a bonbonok alját. További néhány órányi hűtést követően óvatosan kiforgatjuk az elkészült bonbonokat.

Ha vendégeket várunk, próbára tehetjük kreativitásunkat sütinyalóka készítésével. Ha az egyszerűbb vendégvárókat kedveljük, a felolvasztott csokiba márthatunk kekszet, illetve friss és aszalt gyümölcsöt egyaránt.

Forrás: Konyhasziget 2019/2

Cimkék: anyák napjabonboncsokinyuszicsokoládémaradékolvasztott csokitemperálásújrafelhasználásújrahasznosítás

Előző bejegyzés

Küldd be gyermeked fotóját a kedvenc LEGO® DUPLO® figurájával és nyerj!

Következő bejegyzés

Úton van Ryan Reynolds harmadik gyermeke

Következő bejegyzés
Úton van Ryan Reynolds harmadik gyermeke

Úton van Ryan Reynolds harmadik gyermeke

FACEBOOK

Legfrissebb bejegyzések

Egyetlen gyermek?

Egyetlen gyermek?

2021. február 24.
Leggyakoribb gyermekágyas kérdések

Leggyakoribb gyermekágyas kérdések

2021. február 24.
Roppanós finomságok, egészségesebben

Roppanós finomságok, egészségesebben

2021. február 23.
Genetikai vizsgálatokról

Gyakori kérdések GBS pozitív kismamáktól

2021. február 23.
HelloBaby! magazin

Kövess minket

Hírlevél feliratkozás

  

Kategóriák

  • allergia
  • altatás
  • alvászavarok
  • babakelengye
  • babamasszázs
  • babamenü
  • Babatervezés
  • Babavárás
  • bölcsőde
  • bőrproblémák
  • celeb
  • Család születik
  • dackorszak
  • Egyéb
  • első 16 hét
  • fejlesztés
  • fogamzás
  • fogzás
  • genetika
  • gyerek
  • gyerekbetegségek
  • háziállat
  • hírek
  • Itt a baba!
  • IVF
  • játék
  • Kicsikkel az élet
  • kismama
  • lombik
  • magzat
  • meddőség
  • menstruáció
  • mesék
  • Mindennapjaink a babával
  • Mozgás babával
  • örökbefogadás
  • óvoda
  • párkapcsolat
  • PCOS
  • peteérés
  • program
  • Promóció
  • receptek
  • sikertörténet
  • szoptatás
  • szülés
  • szülő
  • táplálás
  • terhesség
  • termékenység
  • természetgyógyászat
  • újszülött
  • ultrahang
  • várandósság
  • védőoltás
  • vizsgálatok

Legfrissebb hírek

Egyetlen gyermek?

Egyetlen gyermek?

2021. február 24.
Leggyakoribb gyermekágyas kérdések

Leggyakoribb gyermekágyas kérdések

2021. február 24.
Roppanós finomságok, egészségesebben

Roppanós finomságok, egészségesebben

2021. február 23.
Genetikai vizsgálatokról

Gyakori kérdések GBS pozitív kismamáktól

2021. február 23.
Miért hasznos a korai ultrahang vizsgálat?

Miért hasznos a korai ultrahang vizsgálat?

2021. február 22.
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Cookie

© 2018 HelloBaby! - Készítette: WordPress Master.

No Result
View All Result
  • BABATERVEZÉS
    • fogamzás
    • IVF
    • lombik
    • meddőség
    • menstruáció
    • örökbefogadás
    • párkapcsolat
    • PCOS
    • peteérés
    • termékenység
  • BABAVÁRÁS
    • babakelengye
    • genetika
    • kismama
    • magzat
    • terhesség
    • ultrahang
    • várandósság
    • vizsgálatok
  • ITT A BABA!
    • allergia
    • alvászavarok
    • babamasszázs
    • babamenü
    • első 16 hét
    • Mindennapjaink a babával
    • Mozgás babával
    • szoptatás
    • szülés
    • újszülött
    • védőoltás
  • KICSIKKEL AZ ÉLET
    • altatás
    • bölcsőde
    • bőrproblémák
    • dackorszak
    • fejlesztés
    • fogzás
    • gyerekbetegségek
    • mesék
    • természetgyógyászat
  • CSALÁD SZÜLETIK
    • háziállat
    • óvoda
    • program
    • receptek
    • sikertörténet
    • szülő
  • HOZZÁTÁPLÁLÁS
    • hozzátáplálás
    • allergének
    • receptek
  • WEBSHOP
    • kiadványaink
    • aktuális lapszámunk
    • előfizetési akció
    • natúr kozmetikumok

© 2018 HelloBaby! - Készítette: WordPress Master.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások További információ a cookie-kezelésről