Vajon mi lehet a bogoku? Egy mozaik szó, mely a borsó, a gomba és a kukorica elegyéből született. Akár ebéd, akár vacsora – könnyen elkészíthető, gyors és egészséges!
Hozzávalók – 4 főre:
500 ml Sissy laktózmentes főzőtejszín
500 gr Szarvacska gluténmentes száraz tészta
250 g bio csiperkegomba
2-3 evőkanál my BIO extra szűz olívaolaj
Globus bio zöldborsó
Globus bio szuperédes csemegekukorica
Sissy laktózmentes trapista sajt – reszelni
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregano, egy kevés rozmaring, egy negyed bio citrom reszelt héja
1 evőkanál mustár
Elkészítés
A tészta: forraljunk fel egy nagy fazékban 2-2,5 l fizet majd, ha forrni kezd, tegyünk bele egy nagy kanál sót és a szarvacska tésztát.
Fedő nélkül, párszor megkevergetve, újraforrástól számítva főzzük. Az al dente-re főtt (leszűrt) tésztát 1-2 kanál olívaolajjal keverjük el.
A szósz: az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon dinszteljük, majd 1-2 perc múlva hozzáadunk két gerezd kis darabokra vágott fokhagymát, majd a felszeletelt gombával, kevés sóval közepes lángos pároljuk 8-10 percig. Ha a gomba eresztette vízből a nagyja elpárolgott, adjunk hozzá 3-4 evőkanál zöldborsót és 3-4 evőkanál kukoricát. 2 perc múlva öntsük fel az 5 dl főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd kisebb lángon rottyantunk rajta egyet.
Ahogy elkezd forrni, hozzáadjuk a zöldfűszereket, a kevés reszelt citromhéjat és elkeverjük benne az egy evőkanál mustárt. Végül a másik két gerezd összezúzott fokhagymát is a szószhoz adjuk.
Reszelt sajttal tálaljuk!
Készíthetünk mellé friss zöldsalátát, minél színesebb lesz, annál finomabb! Fogyasztás előtt öntsünk rá némi olívaolajat és saját készítésű joghurtos saláta öntetet.
Jó étvágyat hozzá!