Vajon mi lehet a bogoku? Egy mozaik szó, mely a borsó, a gomba és a kukorica elegyéből született. Akár ebéd, akár vacsora – könnyen elkészíthető, gyors és egészséges!
Hozzávalók – 4 főre:
500 ml Sissy laktózmentes főzőtejszín
500 gr Szarvacska gluténmentes száraz tészta
250 g bio csiperkegomba
2-3 evőkanál my BIO extra szűz olívaolaj
Globus bio zöldborsó
Globus bio szuperédes csemegekukorica
Sissy laktózmentes trapista sajt – reszelni
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregano, egy kevés rozmaring, egy negyed bio citrom reszelt héja
1 evőkanál mustár
Elkészítés
A tészta: forraljunk fel egy nagy fazékban 2-2,5 l fizet majd, ha forrni kezd, tegyünk bele egy nagy
kanál sót és a szarvacska tésztát.
Fedő nélkül, párszor megkevergetve, újraforrástól számítva főzzük. Az al dente-re főtt (leszűrt) tésztát 1-2 kanál olívaolajjal keverjük el.
A szósz: az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon dinszteljük, majd 1-2 perc múlva hozzáadunk két gerezd kis darabokra vágott fokhagymát, majd a felszeletelt gombával, kevés sóval közepes lángos pároljuk 8-10 percig. Ha a gomba eresztette vízből a nagyja elpárolgott, adjunk hozzá 3-4 evőkanál zöldborsót és 3-4 evőkanál kukoricát. 2 perc múlva öntsük fel az 5 dl főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd kisebb lángon rottyantunk rajta egyet.
Ahogy elkezd forrni, hozzáadjuk a zöldfűszereket, a kevés reszelt citromhéjat és elkeverjük benne az egy evőkanál mustárt. Végül a másik két gerezd összezúzott fokhagymát is a szószhoz adjuk.
Reszelt sajttal tálaljuk!
Készíthetünk mellé friss zöldsalátát, minél színesebb lesz, annál finomabb! Fogyasztás előtt öntsünk rá némi olívaolajat és saját készítésű joghurtos saláta öntetet.
Jó étvágyat hozzá!
Ajánljuk még a témában: