10 vendégmarasztaló bababarát kávézó országszerte

Látod magad, ahogy egy szép reggelen kávé és croissant mellett ücsörögsz egy hangulatos kávézóban? Úgy érzed, ez csak álom lehet, hisz van egy nyüzsgő, örökmozgó totyogósod?
Nem kell lemondanod a vágyaidról: akadnak olyan reggelizők, kávézók, ahova betérhetsz gyerekkel is. Igaz, kicsit jobban körül kell nézni, nem biztos, hogy a legközelebbi sarkon megtalálod, de az elmúlt években örvendetesen nőtt azok száma, akik gondolnak a családosokra is.

Összeállította: Csörgő Andrea

HelloAnyu Budapest
Nem pusztán bababarát kávézó, hanem A HelloAnyu. Másfél éves története során bizonyította, hogy bármilyen igénynek meg tud felelni. Reggel melegszendvics, péksütemények, helyben sütött sütemények (köztük paleo és mindenmentes), házi kencés szendvicsek, tea és kávé vár.
Itt senki sem lepődik meg, ha a nagyobbak motorokkal róják a köröket a pult körül, ugyanakkor a piciknek biztonságos sarokban van a hempergő, a mosdó előterében pelenkázó, hogy az apuka is tisztába tehesse a babát. Az iskolás korúak csocsózhatnak, vagy választhatnak olvasnivalót a polcról.
Budapest VII. Csányi utca 7.
Nyitva tartásról érdeklődj a Facebook oldalukon, nyáron módosul.

dunaparty
A Dunaparty megálló kissé kilóg a sorból, igaz, hogy nem kávézó, mégis úgy gondoltuk, érdemes megemlíteni. Kifejezetten vagányoknak való, a közvetlenül a Duna parton található objektum, ami valójában két kiszuperált busz, és lángost, hekket, palacsintát kínál. Hangulatát a Duna látványa és a strandos életérzés adja.
Ideális találkahely a barátokkal, ha van köztetek gyerekes és szingli egyaránt, mindenki jól fogja érezni magát, és ki-ki igényei szerint lazulhat.
Bp. XI. Hunyadi János út 162,
Nyitva tartás: H-P: 11.00-22.00 Szo-V: 10.00-22.00

Pastrami étterem és kávéház
Nyitott, tágas tér és valódi bisztro hangulat: ez a Pastrami. Érdemes reggelizni, sütizni, kávézni betérni, de nagyszerű helyszíne a családi ebédeknek, baráti vacsoráknak is. Húsevőknek kötelező a marhahúsos szendvics megkóstolása!
A játszósarokban sokféle játékot, babakonyhát találhatnak a gyerekek, és figyelhetik a nyitott pulton keresztül a dolgos kezeket is, amint az ételeket készítik. A mosdó is szuper, mindent megtalálsz benne, amire szükséged lehet!
Budapest III. Lajos u. 93-99.
Nyitva tartás: minden nap 8.00-23.00

tranzit
Tranzit
A Kosztolányi Dezső téren, a volt buszpályaudvar épületében a Tranzit Art Cafe&Bistro már reggel 9.00-től nyitva, így ha a hőség beállta előtt indultok el otthonról, vagy korán szeretnétek reggelizni, akkor ide bátran betérhettek.
Gazdag reggeliválaszték, turmixok, teák, délben pedig húsos és vegetáriánus menü várja az éheseket. Ezen felül közösségi programok, kiállítások állandó helyszíne.
Az egész kicsik egy nagy matracon játszhatnak a sarokban, nyáron pedig a teraszon függőágyakban, fotelekben pihenhettek.
XI. kerület, Bukarest u. – Ulászló u. sarok
Nyitva tartás: H-P: 9.00 – 23.00 Szo:10.00 – 22.00

Váci csokizó/Choco Cafe
A híre futótűzként terjed, törzsközönsége a helyi anyukákból áll, akik nyugodtan szürcsölhetik kávékülönlegességüket, vagy forró csokijukat, a hőségben jeges hűsítőjüket anélkül, hogy a gyerekeket otthon kellene hagyniuk. A választék gazdag kézműves bonbonokból, süteményekből is. A belső szoba kifejezetten a családok igényei szerint került berendezésre puha fotelekkel, játékokkal. A középső nagyobb helyiség a szokványos kávézó tere. Jóidőben a téren lehet ejtőzni, közben a téren futkoshatnak, motorozhatnak a gyerekek.
Vác Március 15. tér 20.
Nyitva tartás: H-Cs: 9.00-20.00, P-Szo: 9.00-21.00 V: 9.00-20.00

saveur
A Saveur kávézót Székesfehérváron, a Budai úton, majdnem a Budai-Királysor sarkán találod. Van szoptatós sarok fotellal, pelenkázó, a mosdóban fellépő, a gyerekeknek játékok, rajzoló asztal. Ételallergiásoknak, érzékenyeknek sem kell itt lemondani a nassolásról: lisztmentes, laktózmentes minitortácskák, kis reggeli falatkák közül válogathattok. Honlapjukat ITT találod.
Székesfehérvár Budai út 140.
Nyitva tartás: H-P: 7.00-19.00, Szo:9.00-20.00 V:10.00-20.00

tandem
A Tandem Könyv és Kávé Nagykovácsiban igazán nem hétköznapi hely, hiszen egyszerre olvasóterem, kávézó és játékparadicsom. Beülhettek egyet társasozni, vagy levehetsz egy könyvet a polcról, miközben a gyereksarokban talál magának elfoglaltságot a gyermeked. Nyáron iskoláskorúaknak társasjáték tábort tartanak, illetve rendszeresen szerveznek programokat is, így remek alkalom a barátkozásra, ismerkedésre.
Kiváló példája annak, hogy nem feltétlenül a felszereltség tesz egy helyet bababaráttá, sokkal inkább a légkör.
Kossuth L. u. 40, Nagykovácsi, 2094
Nyitva tartás: H-P: 8.00-18.00, Szo: 9.00-18.00

A Soós Pékség Érden jóidőben, a nyári hónapokban valódi gyerekparadicsom. A mára m Az épület melletti területen egy teljes ugralóvárat állítottak fel a nagyobbak szórakoztatására. Emellett kisebb csúszda, mászóka várja a kicsiket.
A mosdóban pelenkázó könnyíti meg a szülők dolgát. A kínálatban pékáru, cukrászsütemények, torták, szendvicsek és sokféle más termék alkotja, szörpöktől a hűtőpultos gyors vacsorára valókig.
Rossz idő esetén sem kell kétségbe esni, a Jegesjogi a városközpontban szívesen látja a családokat. Senki sem hökken meg, ha az asztalok között négykézlábazó csöppségeket lát.
Soós-Süti Pékbolt
2030 Érd, Felső u. 58.
Nyitva tartás: H-Sz:5-22-ig, vasárnap 7-22-ig

A Szombathelyi Cafe Frei-t is dícsérik az anyukák, beszámolóik szerint szívesen látják a kisgyerekeket is. Az ismert kávézólánc sok nagyvárosban jelen van üzleteivel. Rendkívül széles a kínálata kávékülönlegességekből, emellett teákat, szendvicseket is fogyaszthatunk.
Szombathely Fő tér 24.
Nyitva tartás: H-Cs:8.00-22.00 P: 8.00-23.00 Szo: 9.00-23.00 V:9.00-22.00

szabadkikoto
A SzabadKikötő neve Pécsett már fogalommá vált, több szervezetnek is otthont ad, egy önszervező közösség. A kávézóba bárki betérhet kikapcsolódni, lazítani, vagy éppen feltöltődni.
Facebook oldalukon így írnak magukról: „A SzabadKikötő egy olyan hely, ahol tudás, tapasztalat, érzés és gondolat szabadon cserélhet gazdát egy kávé, koncert, előadás és/vagy gyerekzsivaj közben.”
A Retextilnek köszönhetően különleges játszósarok áll rendelkezésére a kisebbeknek és nagyobbaknak, csőalagút, hinta, párnák és figurák. Az eszközök a háztartásban fellelhető hulladékanyagok, textilek felhasználásával készültek önkéntesek segítségével.
Glutén,- és laktózmentes, gyakran vega ételek szerepelnek a déli menüben, ezen kívül pedig a környező gazdák kézműves termékei is kaphatók.
Pécs, Király utca 64.
Nyitva tartás: H-Cs:10:00 – 23:00, P-Szo:10:00 – 2:00, V:10:00 – 19:00

A lista koránt sem teljes, és erősen aránytalan, hiszen a gyerekbarát helyek túlnyomó többsége Budapesten és a nyugati országrészben található. Gyakoribb az étterem, ami felkészült a családok fogadására, kávézót kevesebbet találunk ebben a kategóriában.
Ha olyan helyen jársz, amit jó szívvel ajánlanál másoknak is, küldd el szerkesztőségünknek, mi elkészítjük Magyarország bababarát kávézótérképét! szerkesztoseg@hellobaby.hu

Hozzászólások