-20%

ÖKO – Környezetvédelem, fenntarthatóság, újrahasznosítás

Környezetvédelem – fenntarthatóság – újrahasznosítás

Környezettudatos információk és tippek egy helyen!

ONLINE áron, 3.990 Ft helyett csak 3.190 Ft!

1 db kiadvány postázási költsége 630 Ft


3 190 Ft

KÉSZÍTSÜNK FENNTARTHATÓ, OLCSÓ MOSÓPORT! – nézd meg hogyan

ÖKO: Környezetvédelem – fenntarthatóság – újrahasznosítás
Terjedelem: 98 oldal

A környezettudatos magatartásra  nevelést nem lehet elég korán kezdeni, és persze ezen a téren is elsősorban mi, szülők és nagyszülők mutathatunk jó példát gyermekeinknek.

Már a mindennapi szokások apró módosításaival is sokat tehetünk szűkebb-tágabb környezetünk megóvásáért, legyen szó az étrend átgondolásáról, a háztartási tisztítószerek használatáról, a megfontolt fogyasztói magatartásról vagy a hulladékkezelésről.

Könyvünk ehhez a szemléletváltáshoz ad hasznos ismereteket és praktikus ötleteket.

TARTALOM:

KÖRNYEZETÜNK: Ökológiai lábnyom, bioszféra, biodiverzitás, permakultúra, megújuló energiaforrások, fenntartható fejlődés, környezettudatos életmód. Melyik mit jelent? És miért fontos megismerkednünk ezekkel a fogalmakkal?

Ökológiai lábnyom – Bioszféra – Biológiai sokféleség (diverzitás) – Permakultúra – Megújuló engergiaforrások – Fenntarthatóság – Környezettudatos életmód

LAKÁS: Az otthonunk is lehet környezetbarát. Mit tehetünk ezért? Számos apróságot, amelyek azonban sokat érnek!

Környezetbarát tisztítószerek, takarítási módszerek – Mosószer és öblítő helyett – Mosogatás másképp – Környezettudatosan a fürdőszobában – Vízhaználat okosan – Korszerű fűtésrendszerek – Engergiafelhasználás – Fenntartható gardrób a legkissebbek számára is – Mosható pelenkával a jövőért – Szelektív hulladékgyűjtés – Szobanövények – Házi kedvencek

KERT: Van kertünk? Örüljünk neki, és műveljük úgy, hogy annak tágabb környezetünk se lássa kárát. Nincs kertünk? Egy icipicit akár a gangon is kialakíthatunk!

Természetes növényvédelmi módszerek, növénytársítások – Komposztálás – Esővíz felhasználás – Közösségi kert – Kiskert a gyerekeknek – Állatok a kertünkben – Kert balkonon, erkélyen, gangon

ÖKOTIPPEK: Ötleteinket, jó tanácsainkat követve ki-ki sokat tehet azért, hogy fenntartható világban élhessünk és gyermekeinkre is “zöldebb” bolygót hagyhassunk.

TERMÉSZETKÖZELBEN: A természet szeretetéhez elengedhetetlen a természet ismerete, amit gyermekeinknek is fontos átadnunk. Ehhez nagyban hozzájárulnak a közös természetközeli programok, amelyek a család minden tagja számára örömteli időtöltést jelenthetnek.

Családi séták, túrák – Környezetkímélő kirándulások – Állatok, növények megfigyelése – Ismerjük meg a természedvédelmi területeket – Természettudományi kiállítások, bemutatóhelyek – Természetfilmek, könyvek – “Zöld” közösségek – A természet kincsei – Játékok természetesen