-50%

ÖKO – FÉLÁRON A FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL!

Április 22.-e a Föld napja az egész világon, célja, hogy felhívja figyelmünket a környezetünk védelmére. Mit tehetsz Te? Sokat. Tudatosan kell élni és viselkedni, íme néhány ötlet:

zöldítsd környezetedet termelj haszonnövényeket komposztálj közlekedj okosan élj egyszer használatos műanyagok nélkül válts környezetbarát szerekre vegyél/egyél friss hazai

A Föld Napján álljunk meg egy pillanatra és próbáljunk meg tényleg tudatosabban, zöldebben és okosabban élni. Magunk miatt, a környezetünk miatt, a jövőnk miatt!

További környezettudatos információkat és tippeket találsz ÖKO könyvünkben!

A környezettudatos magatartásra  nevelést nem lehet elég korán kezdeni, és persze ezen a téren is elsősorban mi, szülők és nagyszülők mutathatunk jó példát gyermekeinknek. Már a mindennapi szokások apró módosításaival is sokat tehetünk szűkebb-tágabb környezetünk megóvásáért, legyen szó az étrend átgondolásáról, a háztartási tisztítószerek használatáról, a megfontolt fogyasztói magatartásról vagy a hulladékkezelésről. Könyvünk ehhez a szemléletváltáshoz ad hasznos ismereteket és praktikus ötleteket.

 


1 995 Ft

ÖKOKörnyezetvédelem – fenntarthatóság – újrahasznosítás. Környezettudatos információk és tippek egy helyen!

Terjedelem: 98 oldal

A környezettudatos magatartásra  nevelést nem lehet elég korán kezdeni, és persze ezen a téren is elsősorban mi, szülők és nagyszülők mutathatunk jó példát gyermekeinknek.

Már a mindennapi szokások apró módosításaival is sokat tehetünk szűkebb-tágabb környezetünk megóvásáért, legyen szó az étrend átgondolásáról, a háztartási tisztítószerek használatáról, a megfontolt fogyasztói magatartásról vagy a hulladékkezelésről.

Könyvünk ehhez a szemléletváltáshoz ad hasznos ismereteket és praktikus ötleteket.

TARTALOM:

KÖRNYEZETÜNK Ökológiai lábnyom, bioszféra, biodiverzitás, permakultúra, megújuló energiaforrások, fenntartható fejlődés, környezettudatos életmód. Melyik mit jelent? És miért fontos megismerkednünk ezekkel a fogalmakkal?

Ökológiai lábnyom – Bioszféra – Biológiai sokféleség (diverzitás) – Permakultúra – Megújuló engergiaforrások – Fenntarthatóság – Környezettudatos életmód

LAKÁS Az otthonunk is lehet környezetbarát. Mit tehetünk ezért? Számos apróságot, amelyek azonban sokat érnek!

Környezetbarát tisztítószerek, takarítási módszerek – Mosószer és öblítő helyett – Mosogatás másképp – Környezettudatosan a fürdőszobában – Vízhaználat okosan – Korszerű fűtésrendszerek – Engergiafelhasználás – Fenntartható gardrób a legkissebbek számára is – Mosható pelenkával a jövőért – Szelektív hulladékgyűjtés – Szobanövények – Házi kedvencek

KERT Van kertünk? Örüljünk neki, és műveljük úgy, hogy annak tágabb környezetünk se lássa kárát. Nincs kertünk? Egy icipicit akár a gangon is kialakíthatunk!

Természetes növényvédelmi módszerek, növénytársítások – Komposztálás – Esővíz felhasználás – Közösségi kert – Kiskert a gyerekeknek – Állatok a kertünkben – Kert balkonon, erkélyen, gangon

ÖKOTIPPEK Ötleteinket, jó tanácsainkat követve ki-ki sokat tehet azért, hogy fenntartható világban élhessünk és gyermekeinkre is “zöldebb” bolygót hagyhassunk.

TERMÉSZETKÖZELBEN A természet szeretetéhez elengedhetetlen a természet ismerete, amit gyermekeinknek is fontos átadnunk. Ehhez nagyban hozzájárulnak a közös természetközeli programok, amelyek a család minden tagja számára örömteli időtöltést jelenthetnek.

Családi séták, túrák – Környezetkímélő kirándulások – Állatok, növények megfigyelése – Ismerjük meg a természedvédelmi területeket – Természettudományi kiállítások, bemutatóhelyek – Természetfilmek, könyvek – “Zöld” közösségek – A természet kincsei – Játékok természetesen


KÉSZÍTSÜNK FENNTARTHATÓ, OLCSÓ MOSÓPORT! – nézd meg hogyan!