2019. augusztus-szeptember

795 Ft

A HelloBaby! magazin azokhoz szól, akik készen állnak a nagy kalandra, s szeretnének többet tudni a családtervezésről, a fogamzásról, babázásról.
Olvasóinkat végigkísérjük a várandósság 9 hónapján, tanácsokat, adunk a problémamentes szüléshez, szoptatáshoz és a gondos babaápoláshoz, gyermekneveléshez. A HelloBaby! közösség tagjai a gyermekvállalás gondolatától a kisgyermekkorig minden minőségi információhoz időben hozzájuthatnak.

Megjelenik kéthavonta.

Elérhetőség: nem elérhető

Leírás

Lapozz bele:

Sok szó esik az anyává válás testi-lelki változásairól, de azt is tudtad, hogy az agyadban is komoly változásokat okoz az, ha kisbabád születik? És ami még meglepőbb: nagyon úgy tűnik, a baba jelenléte, a vele való foglalatoskodás az, ami ezeket a változásokat okozza a legújabb kutatások szerint, ezért ezek a változások az apákat is komolyan érintik!
Ha már átkapcsolt az agyatok gondoskodó üzemmódba, nyilván nálatok is felmerült az együttalvás lehetősége. De annyi rosszat hallani róla! Vajon igaz, hogy sosem lehet kiszoktatni a gyereket a szülők ágyából? Vagy megalapozott a félelem, hogy növeli a hirtelen bölcsőhalál kockázatát? Igyekszünk naprakészen összefoglalni a fontos tudnivalókat, pro- és kontra információkat erről a fontos és mindennapos dilemmáról.
Feltűnt már nektek is, hogy a már kóstolgató csecsemők főként a szüleiknél látott ételekre áhítoznak, nem az egyszerű kis babapürékre? Ezúttal a babakonyha fűszerezésének kérdéseiről olvashatsz három nyárias recepttel kiegészítve. Dietetikus szakértőnk a tehéntejallergiával kapcsolatos tudnivalókat járja körül, nem elfeledkezve a leggyakoribb diétahibákról sem.
A statisztikai adatok szerint az ezredfordulóhoz képest jelentősen csökkent a házasságkötések száma az élettársi kapcsolatok javára. Írásunkban több oldalról is körbejárjuk, milyen jogi, gazdasági és érzelmi következményei vannak, lehetnek ezeknek a döntéseknek.
Y-generációs szülőként biztosan észrevetted, hogy a gyerekneveléssel kapcsolatos elképzeléseid több ponton is markánsan eltérnek a szüleid elveitől. Pszichológus szakértőnk írásában a generációs különbségekről olvashattok, és arról, hogyan lehet kezelni az ezekből fakadó konfliktusokat.
Babák a világ körül rovatunkban ezúttal az Egyesült Királyság kerül napirendre, egy ott élő magyar család élményein keresztül mutatjuk be, milyen ott szülőnek, anyának és gyereknek lenni.
PCOS, inzulinrezisztencia – manapság gyakran hallod emlegetni ezeket a hormonális eltéréseket, talán te magad is érintett vagy? Panna meséli el csodával határos történetét: hogyan született mégis kisbabája sok hiábavaló reménykedés után. Hét lombikon esett át az az édesanya, aki ebben a számunkban meséli el hányattatásait, és azt az utat, amely végül babához, és ahhoz a felismeréshez vezetett, hogy a sorstársak soka segíthetnek egymásnak tapasztalataik átadásával és lelki támogatással.
Sok a bizonytalanság a lehetőségekkel és az etikai határokkal akkor, ha egy párnak csak donortól származó spermiummal és/vagy petesejttel születhet gyermeke. Összeállításunkban jogásszal, meddőségspecialistával és bioetikussal járjuk körül a témát. Vajon a donorivarsejttel fogant gyermeknek joga van a donor személyének ismeretére? És egy donor legfeljebb hány lombikbébihez adományozhat sejtet? – izgalmas kérdések, amelyekbe nem árt már a tervezgetés szakaszában belegondolni.
Meg tudod különböztetni az anyajegyet és a melanómát? Bőrgyógyász szakértőnktől megtudhatod, mit és hogyan figyeljetek meg egymás bőrén, és milyen orvosi szűrési lehetőségeitek vannak.

További izgalmas témák:
– Dévény terápia, állapotfelmérés
– Így fejlődik a baba mozgása hason fekvésben
– Ilyenek a többemberes babák
– A Szoptatás Világhetén
– Kirándulások hordozott kisbabával
– Babavárás és stressz
– Az életkor előrehaladtával férfiaknál is csökken a termékenység?
– Fontos és kevésbé fontos tárgyak a baba körül
– Babahoroszkóp: ő és a barátság