Kápráztasd el családot ezzel a vajas-citromos csirke fogással! Hétvégére pont tökéletes lesz!
HOZZÁVALÓK
- 40 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- 3 tk vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl húslevesalaplé
- 1/2 dl cukrozatlan habtejszín
- 4 dkg reszelt parmezán
- 1/2 db citrom
- 1/2 tk szárított kakukkfű
- 10 dkg konyhakész bébispenót
ELKÉSZÍTÉS
-
- A szárazra törölt húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 tk felforrósított vajon megpirítjuk. Lefedjük, majd 5-5 percig mindkét oldalát pároljuk.
- Felhevítjük a megmaradt vajat, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Felöntjük az alaplével és a habtejszínnel, majd beleforgatjuk a parmezánt a citrom kifacsart levével együtt.
- Ízesítjük a mártást a szárított kakukkfűvel, majd hozzákeverjük a megmosott, megszárított spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk azokat. Ezután a mártásba tesszük az elősütött húsdarabokat is. Pár percig együtt forraljuk, majd tálaljuk.