Hozzávalók:
Hozzávalók négy személyre:- 30 dkg darált, sovány marhahús,
- 40 dkg kígyóbab,
- két darab kisebb sárgarépa, egy fehérrépa,
- egy póréhagyma, két szál szárzeller,
- egy csokor petrezselyem,
- egy kápia paprika,
- egy krumpli,
- petrezselyem,
- étolaj,
- só,
- édesnemes pirospaprika,
- őrölt kömény,
- egy fej hagyma,
- egy gerezd fokhagyma,
- egy evőkanál paradicsom püré
Elkészítés:
Melegítsd meg az olajat egy nagyobb lábasban, szórd bele a megtisztított, felaprított hagymát és fokhagymát, majd kezdd el pirítani benne a darált húst. Sózd meg és tegyél bele egy teáskanál pirospaprikát, egy kávéskanál őrölt köményt. Szórd hozzá a kígyóbabot, a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, szárzellert, a kis kockákra vágott kápia paprikát, a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Fedő alatt párold öt-hat percig, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ekkor keverd hozzá az egy evőkanálnyi paradicsompürét. A forrástól számított tíz percnyi főzésidő után szórd bele a felkarikázott póréhagymát. Főzd tovább mindaddig, amíg minden hozzávaló megpuhul, ez további tíz percet vehet igénybe. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Csecsemőknek botmixerrel pépesítve kínálhatod már 7-8 hónapos kortól, de lehetséges, hogy szívesebben eszi az egyenként kézbe vehető darabkákat, próbáld ki ezt is!
INFÓ
Az ehhez hasonló, egy tál ételnek is kiváló, sűrű levesek általában a kicsik és a család kedvenceivé válnak. A hozzávalókon változtass bátran az éppen kéznél levő hozzávalók szerint, például kígyóbab helyett kelkáposztával is nagyon finom.