HÍRDETÉS

Zöldséges húsleves

7-8 hónapos 60perc Közepes

Hozzávalók:

Hozzávalók négy személyre:
  • 30 dkg darált, sovány marhahús,
  • 40 dkg kígyóbab,
  • két darab kisebb sárgarépa, egy fehérrépa,
  • egy póréhagyma, két szál szárzeller,
  • egy csokor petrezselyem,
  • egy kápia paprika,
  • egy krumpli,
  • petrezselyem,
  • étolaj,
  • só,
  • édesnemes pirospaprika,
  • őrölt kömény,
  • egy fej hagyma,
  • egy gerezd fokhagyma,
  • egy evőkanál paradicsom püré

Elkészítés:

családi ebéd csirkés húsleves Ebéd húsleves recept

Melegítsd meg az olajat egy nagyobb lábasban, szórd bele a megtisztított, felaprított hagymát és fokhagymát, majd kezdd el pirítani benne a darált húst. Sózd meg és tegyél bele egy teáskanál pirospaprikát, egy kávéskanál őrölt köményt. Szórd hozzá a kígyóbabot, a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, szárzellert, a kis kockákra vágott kápia paprikát, a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. Fedő alatt párold öt-hat percig, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ekkor keverd hozzá az egy evőkanálnyi paradicsompürét. A forrástól számított tíz percnyi főzésidő után szórd bele a felkarikázott póréhagymát. Főzd tovább mindaddig, amíg minden hozzávaló megpuhul, ez további tíz percet vehet igénybe. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Csecsemőknek botmixerrel pépesítve kínálhatod már 7-8 hónapos kortól, de lehetséges, hogy szívesebben eszi az egyenként kézbe vehető darabkákat, próbáld ki ezt is!

INFÓ

Az ehhez hasonló, egy tál ételnek is kiváló, sűrű levesek általában a kicsik és a család kedvenceivé válnak. A hozzávalókon változtass bátran az éppen kéznél levő hozzávalók szerint, például kígyóbab helyett kelkáposztával is nagyon finom.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.