HÍRDETÉS

Tápiókagyöngy – puding

9-10 hónapos 35perc Közepes

Hozzávalók:

Elkészítés:

baba nyami hozzátáplálás puding tápióka tápióka puding

Babanyami Instagram oldalán szuper receptet találtam, érdemes elolvasni, milyen pozitív hatásai vannak a tápiókának! Ti kóstoltátok már?

 

View this post on Instagram

A múltkori storymból az derült ki, hogy kevesen etettek még tápióka pudingot. Én nagyon szeretem, nekem is többször kéne csinálni. 😊 Tök semleges íze van, hasonló, mint egy tejberizs. Mindig évszakhoz megfelelő gyümivel tálalható. 😋 és nagyon laktató! Nyomoztam egy kicsit, hogy most mikortól adható. 🧐 Külföldön jobban elterjedt ez az étel, ott 9 hónapos kor körül már bevezethetőnek írják. Nekem annyira nem volt fontos, hogy tápiókát adjak kisfiamnak 1 éves kora előtt. 😊 asszem én másfél évesen csináltam neki elsőnek. ⠀ “Tápiókagyöngy pár száz forintért kapható bioboltokban, ill. ázsiai alapanyagokat áruló üzletekben. A tápiókagyöngy az ázsiai konyha egyik fontos alapanyaga, elsősorban desszertekben jelenik meg. Magát a tápiókalisztet maniókagyökérből nyerik. Rendkívül magas a keményítőtartalma, a tápiókaliszt az egyik legkiválóbb sűrítő anyag, főzelékekhez, levesekhez, vagy magas víztartalmú gyümölcsökkel készített süteményekhez is használható.” ⠀ “Nedvesség hatására átlátszóvá válnak, és zselésítik a folyadékot. B- és C-vitaminban valamint ásványi anyagokban (kalcium, réz, mangán, kálium és foszfor) is gazdag. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél működéséhez. Segíti a máj és a vese megtisztítását a méreganyagoktól. A tápióka gluténmentes, így gluténérzékenyeknek különösen ajánlott a fogyasztása.” ⠀ Hozzávalók (6-8 adag) 🥣8 dkg apró szemű tápiókagyöngy 🥣5 dl víz 🥣2+1 dl tej (bármilyen tejjel működik) 🥣édesítés: méz, cukor, eritrit… amivel akartok 😊 Én a tetejére szoktam csak mézet csurgatni. 🥣Tetejére: sok-sok gyümi, fahéj, kakaó, lekvár, magvak… igazából bármit 😄 ⠀ A tápiókagyöngyöt 5 dl forrásban lévő vízbe tesszük. Aki cukrozni szeretné, az most tegye meg. Állandó keverés mellett, kb. 10-15 percig főzzük, amíg megduzzad és teljesen áttetszővé válik. Ekkor hozzáöntjük a 2dl tejet és még néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot lehűtjük. Tálalás előtt fellazítjuk a maradék tejjel. Gyümölcsökkel tálaljuk. 😍#babanyami#tapioca#tapiocapudding#tápióka#tapiokapudding#gluténmentes#hozzátáplálás#hozzataplalas#mutimiteszel#mutimiteszikatotyogo#mutimiteszikagyereked#mamaakonyhában#mik#mikgasztro#édes

A post shared by 𝔹𝕒𝕓𝕒👶🏼-𝕄𝕒𝕞𝕒👩🏼 𝕜𝕠𝕟𝕪𝕙𝕒 (@babanyami) on

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.