HÍRDETÉS

Sütés nélküli áfonyatorta!

12 hónap + 40perc Közepes

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:egy adag mazsolapép a lap alján található leírás szerint, 20 dkg darált, hámozott mandula vagy ugyanennyi kókuszliszt, négy evőkanál zabpehely, fél deci friss gyümölcslé, őrölt fahéj vagy kakaópor attól függően, hogy milyen tésztaízt szeretnél, öt evőkanál kókusz olajHozzávalók a krémhez:2,5 deci zabtejszín (vagy helyette két érett banán), 20 dk érett áfonya megmosva, két evőkanál indiai útifűmaghéj őrlemény vagy helyette egy csomag zselatin fix, szükség esetén egy-két evőkanál mazsolapép

Elkészítés:

áfonya áfonyatorta recept vegán finomság zab

A tészta hozzávalóit keverd össze alaposan, gyúrj belőle formázható tésztát, és ha szükséges, tedd egy picit hűtőbe, hogy formázhatóvá váljon. Ezután nyomkodd bele egy 16-18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, hogy egyenletes réteggé váljon. Tedd be a hűtőbe. Keverd össze botmixerrel a krém hozzávalóit, majd öntsd a formámban az alaptésztára. Hagyd állni a hűtőben egy éjszakán át. Díszítésként tegyél rá néhány szép áfonyaszemet.

Körülbelül egyéves kortól adható!

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.