Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt gyömbér
- 1 ek napraforgóolaj
- 500 g sárgarépa
- 4 szem burgonya
- 375 ml zöldségleves lé
- 200 ml kókusztej vagy kókusztejszín
- Só
- Bors
- 1/4 tk őrölt római kömény
- 1/2 csokor koriander
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Beletesszük a felkockázott burgonyát, felöntjük zöldségleves lével és addig főzzük míg megpuhulnak a zöldségek. Hozzáöntjük a kókusztejszínt, majd a levesből 2 merőkanálnyit kiveszünk és a többit összeturmixoljuk. Fűszerezzük. Végül a nem pürésített zöldséglevet visszatesszük a levesbe.