Hozzávalók:
- 0,7 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
- egy zacskó szárított élesztő,
- kb. 30 dkg puhára sült sütőtök lehéjazva,
- só,
- három evőkanál étolaj,
- őrölt fahéj,
- meleg víz,
- tökmag a díszítéshez
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet a szárított élesztővel és egy teáskanál sóval. Keverd hozzá a sütőtök pépet és az olajat, majd csorgass bele fokozatosan annyi meleg vizet, hogy rugalmas, nem túl kemény tésztát kapj. Keleszd egy óra hosszat, majd vedd el és tedd félre a tészta negyedét, ha tortát is szeretnél készíteni. A többi tésztából formázz nedves kézzel vagy pogácsaszaggatóval kicsi, 4-5 cm átmérőjű zsömléket, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, néhányat díszíts tökmaggal, majd süsd 200 fokos sütőben ropogósra.
Hét hónapos kortól kézbe adható, csócsálgatnivaló.