Ropogós sárga zsömlécskék

6 hónapos 60perc Közepes

Hozzávalók:

  • 0,7 kg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  • egy zacskó szárított élesztő,
  • kb. 30 dkg puhára sült sütőtök lehéjazva,
  • só,
  • három evőkanál étolaj,
  • őrölt fahéj,
  • meleg víz,
  • tökmag a díszítéshez

Elkészítés:

hozzátáplálás kenyér recept ropogós zsemle zsemle

Keverd össze a lisztet a szárított élesztővel és egy teáskanál sóval. Keverd hozzá a sütőtök pépet és az olajat, majd csorgass bele fokozatosan annyi meleg vizet, hogy rugalmas, nem túl kemény tésztát kapj. Keleszd egy óra hosszat, majd vedd el és tedd félre a tészta negyedét, ha tortát is szeretnél készíteni. A többi tésztából formázz nedves kézzel vagy pogácsaszaggatóval kicsi, 4-5 cm átmérőjű zsömléket, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, néhányat díszíts tökmaggal, majd süsd 200 fokos sütőben ropogósra.


Hét hónapos kortól kézbe adható, csócsálgatnivaló.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.